Tatlı severlerin vazgeçilmezi olan profiterol, bu kez karamel sosu ile buluşuyor ve ortaya damak çatlatan bir lezzet çıkıyor! İşte, karamelli profiterol tarifiyle tatlı dünyasına devrim yapmaya hazır mısınız?

Karamelli Profiterol Tarifi:

Malzemeler:

Hamuru için:

1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta
125 gram margarin
1 tutam tuz

İç kreması için:

1 adet yumurta
4 adet yumurta sarısı
40 gram mısır nişastası
350 ml süt
150 ml krema
110 gram toz şeker
1 paket vanilya

Karamel sosu için:

1 su bardağı toz şeker
1 paket sıvı krema (süt kreması)
30 gram margarin
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:

İlk olarak, iç kremasını hazırlayarak başlayın. Bir tencerede süt, krema, vanilya ve yarısını koyduğunuz şekerini kısık ateşte ısıtın.
Ayrı bir kapta yumurta ve yumurta sarılarını kalan şekerle çırpın. Karışım kıvamlı hale gelinceye kadar çırpın ve içine yavaşça mısır nişastasını ekleyin.
Karışım koyulaşınca (kıvamı kremaya geldiğinde) ocaktan alın, geniş bir kaba dökün ve soğuması için dolaba kaldırın.
Profiterol hamuru için, su, un, tereyağı ve tuz ile bir tencerede karıştırarak kaynatın. Ocaktan alıp yumurtaları tek tek ekleyin ve karışımı çırpın.
Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak sıkın.
170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Pişirme esnasında fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın.
Pişen profiterol toplarını fırından alın ve soğumaya bırakın. Ardından, krema dolgusu için tek tek keserek içlerini doldurun.
Karamel sosu için, şekeri tavada eritin ve karamelize olana kadar karıştırın. Ardından, sıvı kremayı ve tereyağını ekleyin. Son olarak, nişastayı ekleyerek karıştırın ve sosu hazır hale getirin.
Hazırladığınız profiterollerin üzerine karamel sosu dökerek servis yapın.
Bu muhteşem tarif ile tatlı dünyasına yeni bir soluk getirecek, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mest edeceksiniz. Afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar