Ramazan’ın 14. gününe özel iftar menüsünü hazırladık. Hem pratik hem de doyurucu tariflerden oluşan bu menü, iftar sofralarınızı zenginleştirecek. İlk olarak, Anadolu mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Un Çorbası ile başlayacağız. Kıvamı ve besleyici özelliğiyle bu çorba, midenizi rahatlatacak ve uzun süre tok tutacak, dolayısıyla iftar için mükemmel bir başlangıç olacaktır.

Ana yemek olarak, dışarıdan sipariş etmeye alışkın olduğumuz ancak evde sağlıklı bir şekilde hazırlayabileceğiniz Ev Yapımı Tavuk Döner sunuyoruz. Tavuk döneri, lavaş içerisinde ya da pilav üstü olarak servis edebilirsiniz. Yanında ise çıtır çıtır Fırında Patates Kızartması ile menüyü tamamlıyoruz.

Tatlı olarak ise Keşkül, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan hafif ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Hem şık hem de lezzetli bu iftar menüsü, Ramazan akşamlarınızı keyifli hale getirecek.

Un Çorbası-1

Un Çorbası Tarifi:

Malzemeler:

Babaanne Tarifi Tokat’ın Yufka Tatlısını Başka Boyuta Taşıyor! Babaanne Tarifi Tokat’ın Yufka Tatlısını Başka Boyuta Taşıyor!

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağından bir parmak eksik un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı soğuk et suyu
4 su bardağı soğuk su
Tuz
1 diş sarımsak
Kuru nane

Yapılışı:

Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp eritin. Unu ekleyin ve hafifçe kavurun.
Salçayı ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
Soğuk et suyu ve suyu ekleyip, karışımın topaklanmaması için çırpın.
Tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyip, kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
İsteğe bağlı olarak kuru nane ekleyin ve servise sunun.

Ev Yapımı Tavuk Döner

Ev Yapımı Tavuk Döner Tarifi:

Malzemeler:

1 kilo kemiksiz tavuk but
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan suyu
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Yoğurt, sıvı yağ, soğan suyu, salça ve baharatları bir kaba alın ve karıştırın.
Tavukları bu sosla iyice harmanlayıp, streç film ile sararak 2 saat buzdolabında bekletin.
Tavukları dondurucuda dondurun ve istediğiniz zaman çıkarıp dilimleyin.
Tavayı hafifçe yağlayarak döner dilimlerini kızartın.

Fırında Patates Kızartması

Fırında Patates Kızartması Tarifi:

Malzemeler:

3 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Kırmızı pul biber
Tuz

Yapılışı:

Patatesleri iyice yıkayın ve dilimleyin.
Zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırarak patatesleri bu karışıma bulayın.
Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Keşkül

Keşkül Tarifi:

Malzemeler:

1 çay bardağı badem unu
1,5 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı pirinç unu
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Badem unu, pirinç unu, nişasta ve şekeri bir tencereye alıp karıştırın.
2 su bardağı sütü ekleyip topaklanmaması için karıştırın.
Kalan sütü ekleyin ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
Keşkülü kaselere dökün, soğuduktan sonra süsleyip servis yapın.

Editör: Serdar Pazarlıoğlu