Doğu mutfağının efsane lezzetlerinden biri olan Çin usulü ballı susamlı tavuk tarifi, tatlı ve tuzlu lezzetin muhteşem bir birlikteliğini sunuyor. İşte, bu enfes tarifin detayları:

Çin Usulü Ballı Susamlı Tavuk Tarifi:

Malzemeler:

4 adet tavuk but
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı bal
Karabiber ve tuz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Tavuk butlarını güzelce doğrayın.
Bir kasede soya sosu, bal, susam, tuz ve karabiberi karıştırarak marinasyon sosunu hazırlayın.
Doğradığınız tavuk parçalarını marinasyon sosuna ekleyip iyice karıştırın ve en az 30 dakika marine edin.
Derin bir tavada zeytinyağını ısıtın.
Isınan yağa tavuk parçalarını ekleyin ve her iki tarafını da kızartana kadar pişirin.
Tavuklar suyunu çekince ve susamlar hafifçe kızarınca yemeğiniz hazır olacaktır.
Bu basit adımlarla, Çin mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan ballı susamlı tavuğu evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Tatlı ve tuzlu lezzetin uyumunu keşfetmek için bu tarifi denemeyi unutmayın! Afiyet olsun!

Muhabir: Kenan Kayhan