Beş çayı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan mercimek köftesi, hem pratik yapımı hem de lezzetiyle herkesin favorisi olmaya devam ediyor. Sağlıklı ve lezzetli olan bu tarifi, misafirlerinize ikram etmek veya evde keyifli bir atıştırmalık hazırlamak için tercih edebilirsiniz. İşte tam kıvamında bir mercimek köftesi tarifi:

Malzemeler:

Misafirleriniz Bu Tarife Bayılacak: Soslu Tavuk Gumbo Tarifi ile Sofranıza Lezzet Katın! Misafirleriniz Bu Tarife Bayılacak: Soslu Tavuk Gumbo Tarifi ile Sofranıza Lezzet Katın!

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı ince bulgur
2 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
Yarım demet nane
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber, kimyon
Marul veya roka yaprakları (servis için)

Yapılışı:

Mercimeği iyice yıkayıp bir tencerede haşlayın ve sonra süzüp kenara alın.
Soğan ve sarımsağı ince doğrayın. Maydanoz, taze soğan ve naneyi de ince kıyın.
Geniş bir kasede haşlanmış mercimek, ince bulgur, doğranmış soğan ve sarımsak, kıyılmış yeşillikleri karıştırın.
Zeytinyağında biber ve domates salçasını kavurun.
Salçalı karışımı mercimekli karışıma ekleyin. Limon suyu, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
Servis tabağına marul veya roka yaprakları serin ve üzerine köfteleri dizin.
Limon dilimleri ile servis yapın.
Bu pratik ve lezzetli mercimek köftesi tarifi, beş çayı sofralarınızı renklendirecek ve misafirlerinize harika bir ikramlık sunacaktır. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu köfteler, evde yapımı oldukça kolaydır. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar