Sen çevreyi inşa et, çevre insanı inşa eder diye yazmıştım.

Kültür medeniyetimizin yaşatan vakıflar, çevre ve insan inşasında en önemli görevi görüyor.

Türk kültür ve siyasi isimlerinden, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman Tokat’a geldi.

İsmail Kahraman a Tokat’ın ve Türkiye’mizin kültür, tarih inşasına büyük katkıları bulunan Milletvekili Yusuf Beyazıt’ın kurduğu YUBEV’i ziyaret etti.

Yusuf Beyazıt’ın, “Bu güzel kurum benim hayatımın bir kesitidir, çocukluğumdan bugüne kadar yaşadığım hayatı anlatan kıymetli eser diye tanımladığı Yusuf Beyazıt Eğitim ve Kültür Vakfı'nı, İsmail Kahraman’ın ziyareti esnasında bende eşlik ettim.

TBMM Başkanı İsmail Kahramanı; Vali Abdullah Köklü, Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Ali ihsan Gürel, Genel Sekreter Ahmet Kayhan ve beraberindeki heyet ile vakıf ziyaretinde dinledik.

İsmail Kahraman ziyaret esnasında neler dedi, kısa kısa aktarayım.

 Kahraman, ‘Yusuf Bey’in, Vakıflar Genel Müdürlüğü zamanında, Türkiye ve gönül coğrafyası olan ülkelerde ecdat yadigârı tüm eserler ayağa kalktı. Yusuf Bey vakıf medeniyetimizin günümüzde yaşayan güzel bir örneği.  Kadim medeniyetimizin bizlere bıraktığı en büyük miras olan yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla, genç nesillerimizin eğitimine yapılan yatırımın geleceğe yapılan en değerli yatırım, böylesine anlamlı bir vakfı hayata geçiren Başkanımız Yusuf beye teşekkür ediyorum’ 
 
 Kahraman ‘Gençlerimize millî ruh aşılamamız lazım. Eğitim sistemimizde yetişen gençlerimize ruh vermemiz, manevî ve millî değerlere saygıyı öğretmemiz lazım. Plevne kahramanı Gaziosmanpaşa’nın şehrinde, milli bilinci gençlere veren Yusuf Beyazıt Eğitim ve Kültür Vakfının olmasından mutlu oldum” 

Kahraman "Vakıflar, aslında bizim iyilik medeniyetimizin kurumsallaşmış hali. Bitmeyen iyilik kapısı. Ecdadımızı bu kadar çok ve akla gelmeyecek konularda vakıfları kurmuş olması, iyiliğin devamı bakımından çok önemli ve müstesna bir durum. Göç yolunda hastalanan, yorgun düşen leyleklerin tedavi edilmesi, kuşların bakımı, çocukların güzel havalarda tabiatta gezdirilmesi gibi amaçlara hizmet eden vakıfları kurmuşuz’

 
Kahraman, Tokat’ın tarihi ve kültürel mirasına da vurgu yaparak, şehrin Türkiye'nin eğitim ve kültür hayatındaki yeri üzerinde durdu.

Ziyaretin ardından Kahraman ve beraberindeki heyet, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katılarak öğrencilerle buluştu.

Zor zamanlarda konuşmak denince aklıma gelen siyasetçilerden birisidir İsmail Kahraman.  Refahyol kabinesinde 1996 yılında Kültür ve Turizm Bakanı iken, gündemdeki "Taksim’e cami" tartışmaları ile ilgili olarak “Taksim’de çok sayıda kilise var ancak bir cami yok. İnşallah Taksim bu ayıptan kurtulacaktır” şeklinde bir açıklaması ile aklımda kaldı.

Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt yanımda iken söyleyeyim diye Anayasa tartışmaları hakkında da Kahraman, 1982 Anayasası'nı "taklitçi ve kifayetsiz" olarak nitelendirirken, yeni anayasanın kısa, öz, inanca dayalı, taklit olmayan, milleti güçlü gören, kuvvetler ayrılığına dayalı bir anayasa olması gerektiğinin söyledi.
Kahraman, "Diyelim ki; Meclis'te çoğunluk kabul etti ve referanduma da ihtiyaç olmadı. Hayır, referanduma gitmeli. Meclis'ten geçen çoğunluğa sahip olsa da referanduma gitmeli ve halk mührünü basmalı" diyerek yeni anayasanın referandum ile yapılmalı dedi.

Çok konu konuşuldu çok faideli bir ziyaret oldu. Kahraman’dan, Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel, Turgut Özal ile anıları ile Türkiye’nin 50 yıllık siyasetini film şeridi gibi kısa sürede dinledik.

Vesselam