Tokat Belediye Plevnespor takımı ligin 5. haftası için zorlu maç için bugün son hazırlıklarını yapıp kendi tesislerinde maç saatini beklemeye ve dinlenmeye geçecek.

Lig için iyi bir kadro kurup sezon başında gurubun ölüm gurubu olarak şekillenmesi zor maçların habercisiydi. Tokat Belediye Plevnespor lige iyi bir başlangıç yapamadı, zorlu maçları üst üste oynadı.

Ligin ilk maçında evinde ege temsilcisi ve hedefe oynayan Belediye Kütahyaspor karşısında şansız bir skorla 1-0 mağlup oldu. Takımda iyi sinyaller alınsa da futbol skor ve sonuç oyunu olduğuna göre 3 puan rakibin hanesine yazıldı.

Ligin 2. haftasında grupta büyük favori olarak gösterilen zorlu Bursa deplasmanında şans vermeyenlere büyük bir hayal kırıklığı yaşatacaktı takım. Ama evdeki hesap daha ligin 2. haftasında çarşıya uymuyordu.

Geçen yıldan yönettiği maçta şaibeli duruma düşen Gümüşhane bölgesi hakemi bu maçta da Tokat Belediye Plevnespor takımının canını Bursa’da yakıyordu. Maçın yardımcı hakemi buz gibi golü iptal ederken takım demoralize oluyordu. Bursaspor karşısında alınan 3-0 gibi farklı skor kimine göre normal, kimine göre ağır bir skordu ama yapılacak fazla bir iş yoktu.

Tokat Belediye Plevnespor için bu maçta sakat olarak oynamayan futbolcuların belki de sahada yoklukları hissediliyordu. Bu maç bitmişti, evimizde yeni bir umut maçına çıkıyorduk ama burada özellikle son 20 dakikadaki futbol herkese umut veriyordu.

Evimizde Kırşehir Futbol S.K. maçında şansızlıklar yaşamadık dersek yanlış olur ama yazımın başında belirttiğim gibi futbolun meyvesi gol. Attığın kadar futbolda atacaksın. Atamayana atarlar futbolda.

Bu maçta öne geçtik biz kaçtık ama Kırşehir takımı bizi maçın son bitiş düdüğünde yakalıyordu. Maç 2-2 berabere biterken bizim için evdeki hesap çarşıya uymuyordu.

İstanbul deplasmanında Kemer Bulvarspor karşısında alınan 1 puan birazda bizim için klasımıza yakışmadı. Bu maçta Recep futbolcumuzun sakatlanması tüm camiada moralleri bozdu ama bunlar sahalarda oluyor. Kendisine geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyorum.

Artık ligin ilk 4. haftasında oynadığımız maçlarda alınan skorlar geride kaldı. Şimdi lig bizim için yeni başlıyor. Geçen yıl aynı grupta olduğumuz ve evimizde 2-1 mağlup ettiğimiz deplasmanda 3-2 mağlup olduğumuz 23 Elazığ FK maçından hedef galibiyet ve 3 puan olmalı.

Bu maçta bu sezon ligin ilk galibiyetini ve 3 puanına alarak yolumuza emin adımlarla devam etmenin zamanı geldi.

Maçın Cumartesi günü saat 15.00’da oynanacak olması belki taraftar yönünden biraz düşük olacak ama alınacak galibiyetler  gelecek haftalarda taraftarları türbinlere çekecektir.