Tokat’ın 3. Lig temsilcisi Tokat Belediye Plevnespor takımı zorlu grupta en zor maçlarından birisini bu hafta sonu Pazar günü Bursa’da oynayacak.

Tokat Belediye Plevnespor takımı ligin ilk maçında biraz da gol yollarında başarılı olamayınca evinde Belediye Kütahyaspor takımına 1-0 mağlup oldu. Artık bu maçın bizim için, camiamız için bir önemi kalmadı. Kalan tek önemi aldığımız şansız bir skor ve verdiğimiz 3 puan.

Maçtan sonra hocamız Yusuf Tokaç’la bendeniz Arif Sağdıç ve Mustafa Işık kardeşimin yaptığımız röportajda şunları söylüyordu; “Ligin ilk maçları her zaman zor olur. Bu maç da bizim için zor oldu” dedi.

Artık geriye dönmenin hiçbir anlamı yok. Hedef ileri. İleride ne var. İleride Bursa deplasmanı ve Bursaspor takımı var. Evet, rakibin sezon öncesi ayağa kalkması ve yaptığı flaş transferler var. Ama futbolu ne para ne de sahada isim oynuyor. Bunların hiç biri oynamıyor. Sahada futbolu yürek oynuyor, ciğer oynuyor. Futbolun doğruları ile başarıyı elde etmek gerekiyor.

Benim buradan futbolcu arkadaşlarıma bir çağrım olacaktır. Geriye bakmanın ve oynadığın maça takılmanın hiçbir anlamı yok. Futbolda hayatta dün yoktur. Bugün var, yarın var. Şimdi sahada önünüze bakmanın zamanı. Rakibin adı sanı ismi önemli değil. Önemli olan sizin sahada ne yapacağınız. Önemli sizin oynayacağınız futbol. Rakiple dişe diş kora kor mücadele önemli.

Sizler koskoca bir Tokat ismi olan ili temsil ediyorsunuz. Bu ilin adını Bursa deplasmanında alacağınız bir galibiyet ve 3 puanla daha da duyuracaksınız. Futbolda sporda geçmiş başarılarda kimse gündemde kalamaz ve kalmamalıdır.

Haydi, Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa’nın torunları size Bursa deplasmanında alacağınız bir galibiyet ve 3 puanla başarılı skorla dönmek yakışır.

Bizler sizlere güveniyoruz, Sizler de inandıktan sonra futbolun ilk kuralında rakibi yenmek, eğer yenemiyorsak da yenilmeden dönersek o da futbolda başarıdır.

Hayatta inanmak başarmanın yarısıdır. Bizler sizlere inandık. Sizler de sahada başarmak için mücadele ederseniz, neden başarılı skorlar almayalım diyorum.