AK Parti'de yeni oluşacak il, ilçe ve belde başkanları, önümüzdeki yıllarda yapılacak seçimlere gidecek yolu belirleyecek.

 Başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri bu anlamda büyük önem taşıyor. Bu öyle ince bir çizgi ki, başarılı olup olunmayacağını gösterecek. Tekrar ayağa kalkışı ya da daha da küçülmeyi göz önüne sürecek. Kuruluş yıllarında büyük emekler veren birçok isim şimdilerde pek yok. Yaş haddi ve çeşitli nedenlerle bayrağı yeni isimlere devrettiler. Bunlar arasında özlenen de var, unutulanlar da...
Bir siyasetçinin karakteri, ilkeleri ve sözündeki sadakati ile ölçülür.
Ekonomik olarak ciddi kazanımlar elde edip, siyasal iktidarın gücü ile bugünlere gelenler de var. Partiyi bir vakıf gibi görüp ihlas ile çalışanlar da var. Halk sizce kimi tercih eder?
Bu kan kaybının faturası kime kesilmeli?
Halktan kopan ve geçmişini unutanlar, en büyük suçludur. Kafayı kuma gömenler büyük vebal altındadır. Yanlış insanlar büyük bir yapıyı tahrip etmekte oldukça ustadır. İşini güzel yapanlar da töhmet altında kalmaktadır.
Bugünkü gücüne kavuşan ve geçmişini unutan bir takım isimler, büyük bir gaflet ve şımarıklık ile maalesef afra ve tafra içindedir.
Halkın umudu ile yola çıkan AK Parti, böyle bir tayfa yüzünden halktan kopmaya devam etmektedir. Ülkeye hizmet yağdıran siyasal iktidarın tüm yaptıkları, bu ehl-i kibir ve sonradan görme tipler yüzünden artık görmezden gelinmektedir.
Sandığa bile gitmeyen AK Partili seçmenin sesine mutlaka kulak verilmelidir. Yeni dönemde halkın dört eğilimine çare olacak ve dadanmışların olmadığı, adanmış insanların başı çektiği isimlere bayrak teslim edilmelidir.
Toplumda karşılığı olan, kendi nefsine hizmet etmeyen, dinden kitaptan bahsedip; kimsenin yaralı parmağına ilaç olmayanlar dışarı atılmalıdır.
Gündelik hayatını yaşayan seçmen profili tam da bunu arzu etmektedir.
Cesaret ile bu yaraya neşter vurulabilir ise, küsgün ve kızgın seçmen "Pardon" diyebilir, eski motivasyonu ile partisine hizmet etmeye ve oy vermeye devam edebilir.
Şartlar değişir ise sonuçlar mutlaka değişir.