Tokat’ımız Anadolu’nun güzide şehri ve medeniyetler diyarıdır. En eski uygarlıkları bağrında barındıran kültürel açıda olabildiğince zengin bir Anadolu Türk yurdu. Burada yaşamak bir ayrıcalık sayılır. Zira burası Gazi Osman Paşa’nın torunlarını yaşadığı diyar.

İşte bütün bunlar güzel güzelden de öte ancak bu ulvi beldeye layık bir yaşamı da sakinleri elbette ki hak ediyor. Bunun aksini söylemek ve savunmak akıl işi değil. İşte bu noktada şikayetimiz var şöyle ki;

Geçen gün Niksar kavşağında Çekenli iş merkezi istikameti Dabakhane cami kavşağına kadar (yaklaşık bir kilometre yolu var ) tam 40 dakikada gıdım gıdım dur kalk dur kalk ancak gidebildik araba ile. Yine aynın yöne Defterdarlık Binasında Niksar kavşağına kadar da ancak bir saate varılabiliyor. Bu yolda kaybedilen zaman ve harcanan yakıtın hadi hesabı ne yazık ki yoktur. Bu durum sabah akşam mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde öğrenci çıkışlarında ne yazık ki yaşanıyor. Diğer zamanlarda da nerede ise buna benzer şekilde yoğunluk mevcut.

Şükür ki sayın belediye başkanımız trafik sorunun farkında ancak bu iş öyle yeşil dalga ile falan da çözülmez çünkü sorun eski ve derin yatırım isteyen bir sorun.

Neden bu yolda trafik sıkışıyor diye bakıldığında öncelikle bu yol üzerin de ticaret hacmi yoğunluğu var. Ayrıca gidiş ve geliş yollarına sağdan soldan araçlar dahil olarak trafiğin akışını olabildiğince aksatıyorlar. Ayrıca U dönüşü ve Meydana dönüş ve meydanda çıkış yapılıyor. Yine İlçe minibüsleri bu yolu kullanıyor ve çok yoğun trafiğe neden oluyorlar. Birde Dabakhane cami kavşağında dönüşler yapılıyor adete kilitleniyor yol. Tabi aynı durum Behzat cami kavşağında da mevcut.

Çözüm nasıl olacak buna bakmak bu noktada çıkar yol bulmak gerekir. Kanaatimizce öncelikle bu Niksar kavşağına üst geçit yapılarak burada trafik akışı aksatılmadan yapılmalıdır. Yine Ya Dabakhane kavşağına yada Çekenli işhanı ile meydana dönüşte alt geçit yada üst geçit yapılmalıdır. Yollara tali yollarda katılım engellenmeli ve bu alt geçitlerde ana yola katılımları sağlanmalıdır. Eğer Meydana ve Dabakhane kavşağına üst yada alt geçit yapılamayacaksa buralara ışık koyulmalı trafik kontrol altına alınmalıdır.

Biz bu konuda elbetteki uzman değiliz bu konu uzmanlar nezdinde ivedilikle irdelenmeli ve mutlaka çözüm bulunmalıdır. Bu konunun bu güne kadar ötelenmiş olması büyük bir talihsizlik dir. Tokat’ımız adına büyük bir kayıp ve üzücüdür. Kaldı ki trafik sorunu sadece Behzat ile ilgili değil ana arter yolumuzda da buna benzer sorun mevcut mesai saatlerinin başlangıç ve bitişlerinde yol almak nerede ise imkansız. Ne yazık ki sorun derin ve acil.

Bizden söylemesi.