Murtaza Kalender Silk Road Museum Hotel ile Tokat’ta Bir Turizm Markası Oldu.

Travelshop Turkey’in kurucusu ve sahibi Murtaza Kalender’i uzun zamandır takip ediyorum.

Şehrimizde bulunan, tarihi İpek Yolu ve Baharat Yolu’nun kesiştiği, 600 yıl önce dünyanın en lüks oteli olan Deveciler Hanı tekrardan restore edilerek yenilenmiş yüzü ile Silk Road Museum Hotel olarak açılması ile şehrimizin gündemine girdi.

Murtaza Kalender şehrimiz adına hayal kuran bir turizmci ve bu hayalini “Silk Road Museum Hotel’i güzel şehrimiz Tokat olmak üzere tüm turizm camiamıza kavuşturmanın gururu içerisindeyiz. Aile olarak Tokat ile ilgili bir hayalimiz vardı ve bugün bu hayalimizi sizlerle gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz.” derken belirtmişti.

Murtaza Kalender’i ziyaret ettiğimde ‘Dünyayı Tokat’ı konuşturacağız’ diye çok büyük bir iddia ortaya koymuştu.  “Tokat’ın geleceği için el ele verme zamanı geldi” derken ben Murtaza Kalender etrafında turizm adına el ele vermek lazım diye düşünmüştüm.

Bu hafta Murtaza Kalender 40 Tur Operatörü ile şehrimize çıkartma yaptı.

Kalender ‘Tokat Şehrimize 5 yılda 500 bin Turist getirme hayalimizin peşinden koşmaya devam ediyoruz .. Bügün Tokat’a 10 dan fazla ülkeden 40 seçkin Tur operatörlerini getirip, Tokat Turizminin Tanıtımına katkıda bulunduk. Gelen Tur operatörleri 600 yıllık Tarihi han olan Silk Road Museum Hotel de konaklamasını gerçekleştiriyoruz’ diye paylaşımda bulunarak ‘Çok çalışarak, çok üreterek, Tokat Şehrimize 5 yılda 500 bin Turisti getirme başarısına ulaşacağımıza inancımız tam.


Ben bir Tokat Turizm Koordinasyon Merkezi kurulmasını, başına da Murtaza Kalender’in getirilmesini öneriyorum.

Turizm bizim şehrimizin kalkınması için birinci önceliğimiz artık olmalı.

Ayrıca, Kamu, belediye ve sivil kuruluşların Turizm organizasyonlarının tamamı, Tokat Turizm Koordinasyon Merkezine koordinasyonunda yapılmalı.

“Tokat, ekoturizm ve gastronomide dünya çapında bir destinasyon olabilir” diyerek umut veren bir Turizmciye gerçekten Tokat’ın ihtiyacı var.

Bugüne kadar sadece eleştiri üreten, kurumları yaftalayan kişilerden kurtularak elini, gövdesini turizmin altına koyan kişilerle yeniden yola çıkmalıyız.

Her gün bir yerden göçmek ne iyi,
Her gün bir yere konmak ne güzel,
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.
Dünle beraber gitti cancağızım,
Ne kadar söz varsa düne ait…
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım…

Tokat Turizmi adına bizi heyecanlandıran, tekrardan inandıran, yeni şeyler söyleyen, umut veren Murtaza Kalender’i tebrik ediyorum.

Vesselam.