Polonya mutfağının en meşhur tatlılarından biri olan Karpatka, hem hafif hem de lezzetli yapısıyla tatlı severler için vazgeçilmez bir alternatif sunuyor. Siz de bu eşsiz lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım Polonya'nın meşhur Karpatka tatlısının tarifi:

Karpatka Tatlısı Malzemeleri

Hamur için:

1+1/4 su bardağı su
1+1/4 su bardağı un
125 gram tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
5 adet yumurta
1/4 çay kaşığı tuz

Krema için:

2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 paket vanilin
3 adet yumurta sarısı
125 gram tereyağı

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Karpatka Tatlısı Yapılışı

Ege'nin Lezzet Şaheseri: Orijinal İzmir Köftesi Tarifiyle Mutfakta Harikalar Yaratın Ege'nin Lezzet Şaheseri: Orijinal İzmir Köftesi Tarifiyle Mutfakta Harikalar Yaratın

Öncelikle hamuru için suyu, tereyağını ve tuzu orta ateşte kaynatın. Ardından altını kısarak unu ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.
Hamuru soğuması için başka bir kaba alın ve soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip iyice karıştırın.
Hazırlanan hamurun yarısını yağlı kağıt serili bir tepsiye yayın ve 190 derece fırında 30 dakika pişirin. İlk hamur parçasını çıkarıp soğutun ve ikinci yarısını aynı şekilde pişirip soğutun.
Krema için, tereyağı hariç diğer tüm malzemeleri karıştırarak ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğutun.
Oda sıcaklığında beklemiş tereyağını çırpın ve soğuyan kremaya ekleyin.
Pişen hamurlardan birini kalıba koyun, üzerine krema dökün ve yayın.
Diğer hamur parçasını üzerine kapatıp, en az 4-6 saat buzdolabında dinlendirin.
Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin.
Bu özel Karpatka tarifi, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin yıldızı olacak. Yumuşacık kreması ve kat kat hamuru ile bu tatlı, herkesi kendine hayran bırakacak. Afiyet olsun!

Muhabir: Mihriban Koçaker