Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan revaniyi evinizde yapmak sandığınızdan daha kolay! Bu tam ölçülü revani tarifi ile hem yapımı kolay hem de lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Revani İçin Malzemeler:

Kırıkkale’nin Eşsiz Lezzeti: MasterChef Keskin Tavası Tarifi Kırıkkale’nin Eşsiz Lezzeti: MasterChef Keskin Tavası Tarifi

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilin
Yarım limonun suyu
İsteğe bağlı olarak ceviz veya fındık içi

Şerbet İçin Malzemeler:

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu

Revani Yapılışı:

Şerbeti hazırlamak için su ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
Yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabında güzelce çırpın.
Sıvı yağ, süt ve limon suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Un, irmik, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine dökün ve üzerini düzeltin. İsterseniz ceviz veya fındık içi serpiştirebilirsiniz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak revaniye soğuyan şerbeti dökün ve şerbeti çekmesini bekleyin.
Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Bu tarifle hazırlayacağınız revani, hem şerbetli hem de yumuşacık bir kek kıvamında olacak. Ev yapımı tatlıların lezzetini ve pratikliğini keşfedin. Şerbetli ama hafif bu tatlı, herkesin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!

Muhabir: Murat Onur