Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan irmik helvası, bu özel tarif ile sofralarınızda adeta bir yıldız gibi parlayacak. Hem kolay hem de damakları şenlendirecek bu irmik helvası tarifi, herkesin beğenisini toplayacak. Adım adım anlatılan bu tarif ile irmik helvası yapmak artık çok daha kolay. Gerek misafirlerinizle gerekse ailenizle paylaşabileceğiniz bu tatlı, yemeklerin sonunda tatlı bir finale imza atacak. Geleneksel lezzetlerimizin en sevilenlerinden biri olan irmik helvasını, bu tarif ile mutfaklarınıza taşıyın.
İRMİK HELVASI TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ ya da tereyağ
Yarım çay bardağı dövülmüş fındık veya çam fıstığı
Yarım çay bardağı kuş üzümü
İsteğe bağlı tarçın
Yapılışı:
Sıvı yağ veya tereyağı bir tavada kızdırın.
Erimiş yağa irmik ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Ayrı bir tavada çam fıstığı veya fındık kavurun.
Kavrulmuş irmiğe su ve şeker ekleyin.
Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
Şeker eridikten ve suyunu çektikten sonra fıstık ve kuş üzümünü ekleyin.
Birkaç dakika daha orta ateşte karıştırarak pişirin.
Ocaktan alın, isteğe bağlı olarak üzerine tarçın serpin ve servis yapın.