Eşsiz aroması ve benzersiz lezzeti olan Tokat Çemeni, yedikten sonra keskin kokusu nedeniyle özellikle kışın tercih ediliyor. Damak çatlatan Tokat çemenni bir yiyen bir de yemeyen pişman oluyor. 

Çeşitli baharatların, sarımsak, tuz ve suyun belirli oranlarda harmanlanıp karışmasıyla elde edilen Tokat Çemeni, yöreye has bir tat.

Tokat'ın yöresel yemeklerine tat veriyor

Tokat’ta Tokat Keşkeği, pastırması, madımak ve tirit yemeklerine de lezzet vermesi için katılan ve bu yöresel lezzetlerin olmazsa olmazı Tokat Çemeni oldukça sık tüketiliyor. Tokat Çemeni ile hazırlanan pastırmalar ise adeta damak çatlatıyor. 

Hem mutfaklarda hem hediyelik olarak tercih ediliyor

Tokat’ta kaselere konularak satışa sunulan Tokat çemeni, yöreye has oldukça fazla tüketimi olan iştah açıcı, lezzetli doğal bir ürün. Sadece yöreye has olan bu ürün halkın gerek kendi mutfağında gerekse hediyelik olarak Tokat dışına götürdüğü vazgeçilmez ekonomik yöresel bir ürün olarak biliniyor.

Kırıkkale’nin Eşsiz Lezzeti: MasterChef Keskin Tavası Tarifi Kırıkkale’nin Eşsiz Lezzeti: MasterChef Keskin Tavası Tarifi

Tokat Çemeni malzemeleri

Su, Çemen Unu, Tuz, Kırmızı Toz Biber, Kimyon, Sarımsak, Yeni Bahar, Tarçın, Karanfil, Karabiber, Havlıcan, Zerdeçal gibi baharatların karışımıyla hazırlanan bu özel lezzetten Tokat’lılar vazgeçemiyor.

Editör: Haber Merkezi