Girdi maliyetlerinin bu kadar yüksek olması çiftçiyi artık bu iş yapılmaz seviyesine getirdi.

Yerel seçimlerin konuşulduğu bu günlerde Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifinde de seçim gündemi var.
Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi, 5 yıla yakındır kayyum tarafından yönetiliyor.

Yem Üretim Fabrikası, Mısır Kurutma Tesisi, Arpa Ezme ve Flake Tesisi, Et Kombinası ve Parçalama Tesisi, GES Güneşten Elektrik Üretim Tesisi, Tarımsal Ürün Alım Merkezleri, Lisanslı Çelik Depolama Tesisleri ve Tarım Marketleri ile şehir merkezinde bulunan değerli arsaları ile Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi devasa bir kuruluş olduğunu söyleyin öncelikle.

Kayyum tarafından yönetilen Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi seçim için gün sayıyor.
Kayyumun yönetimi sürecinde yaptığı en önemli şey kooperatifin ve iştiraklerinin herhangi bir mal varlığı ve gayrimenkulü satmaması oldu.

21 Ocak 2024’te yapılması beklenen seçim, hava şartlarından dolayı önce 5 Şubat daha sonra ise 11 Şubat 2024 tarihine ertelendi.
Daha önce Turhal Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanlığı yapan Yalçın Bekler tekrar başkanlığa aday.

Aydın Uzamış ’ta kooperatif başkanlığı için yarışacak adaylar arasında.

Kooperatife atanan kayyum heyeti daha önce yaptığı açıklamada ‘uygun şartlar sağlandığı anda demokratik bir secim ortamı ile halkın olan kooperatifi halka teslim etmek hedefindeyiz’ demişti.

Geçte olsa kooperatifin gerçek sahibi halka teslim etme zamanı geldi demek ki!

Tokat tarımının lokomotifi şeker pancarı üreticilerinin sözcüsü ve yatırımcı kuruluşu olan Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifinin tekrar ayağa kalkması eski günlerde ki gibi gücüne kavuşması toplumun dileği.

Çok çeşitli alanlarda yatırımı bulunan Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi yeni istihdam alanları oluşturmak ve çiftçinin güvencesi olması için tüm Tokatlılarında desteğine ihtiyacı var.

Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimlerini kazanacak yeni yönetim kısa, orta ve uzun hedeflerini belirleyerek üye desteklerini de yanlarına almalı.

Ümidim daha önceki sahiplenmenin, heyecanın ve gücün çiftçinin elinde olmasıdır.

Saygılarımla