Profiterol tatlısı yapmak zor mu sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz! Bu tarif ile evde kolayca profiterol yapabilirsiniz. Misafirleriniz için muhteşem bir sürpriz olacak bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

Lezzetli ve kolay profiterol tarifiyle çikolata severlerin gönlünü fethedin! Adım adım evde profiterol tarifi.

Profiterol tatlısı sevilen tatlılar arasında yer alır. Profiterol tatlısını seven kişiler bu tatlıyı evde yapmanın zor olacağını düşünüp daha çok tatlı satan yerlerde tüketmekten yanadır. Fakat düşünüldüğü gibi profiterol tatlısını yapmak aslında o kadar da zor değil. Profiterol yapılışı üç aşamadan oluşur. Öncelikle iç dolgu olan krema yapılır daha sonra profiterol hamuru ve çikolata sosu yapılarak servise hazır hale getirilir. Eğer profiterol tatlısını seviyorsanız evde mutlaka bu tarifi denemelisiniz.

Profiterol Malzemeleri

Hamuru için:

125 gram margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı su
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Kreması için:

2.5 su bardağı süt (500 ml)
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Çikolata Sosu için:

220 gram bitter çikolata
200 gram krema (1 kutu)

Profiterol Nasıl Yapılır?

1. İç Dolgusu (Krema) Yapımı
Bir sos tenceresine süt, toz şeker, yumurta ve unu koyun.
Malzemeleri sürekli karıştırarak ocakta pişirin.
Krema kıvamı alana kadar karıştırmaya devam edin.
Kıvam alıp koyulaşınca vanilyayı ekleyip karıştırın.
Krema oda sıcaklığına gelene kadar bir kenara koyun.
Oda sıcaklığına gelen kremayı sıkma poşetine koyup yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin.

2. Profiterol Hamuru Yapımı
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Derin bir tencereye margarini ve suyu koyun.
Malzemeleri karıştırarak pişirin.
Üzerine unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamur tencerenin dibine yapışmaya başlayana kadar karıştırın (yaklaşık 4-5 dakika).
Hamuru başka bir kaba alıp iyice soğuması için bir kenara koyun.
Hamur soğuduktan sonra yumurtaları teker teker hamura kırın. Her yumurtayı tek tek kırıp karıştırın. Yumurtaları hamura yedirirken spatula kullanabilirsiniz.
Hamuru sıkma torbasına alın. Sıkma torbanız yoksa kaşıkla hamurdan alıp tepsiye dizin.
Sıkma torbasındaki hamuru güzel şekil alması için 15 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serin.
Hamuru ceviz büyüklüğünde aralıklarla pişirme kâğıdına sıkın.
Profiterol hamurunu fırına koyup kapağını açmadan yaklaşık 40 dakika pişirin.
Pişen profiterolleri oda sıcaklığına geldikten sonra altından bir delik açın.
Hazırladığınız kremayı delikten içeri sıkın. İsterseniz profiterol hamurunu kesip de kremayı sıkabilirsiniz.

3. Çikolata Sosu Yapımı
Bir sos tenceresine çikolataları koyun ve benmari usulü eritin.
Eriyen çikolatanın üzerine kremayı ilave edip karıştırın.
Hazırlanan çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün.
Antep fıstığı ile profiterollerin üzerini süsleyebilirsiniz (isteğe bağlı).
Profiterolleriniz servise hazır. Afiyet olsun!

Patatesli Muska Böreği Tarifi: Sofralarınızın Yeni Favorisi! Patatesli Muska Böreği Tarifi: Sofralarınızın Yeni Favorisi!

Profiterol Yapmanın Püf Noktaları

Profiterol yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları ile tatlınızı daha lezzetli ve pratik hale getirebilirsiniz.

Krema Yapımı: Kremayı sürekli karıştırarak pişirin, topaklanmaması için dikkat edin.
Hamur Yapımı: Hamuru karıştırırken spatula kullanarak yumurtaları iyice yedirin. Hamurun soğumasına özen gösterin, aksi takdirde yumurtalar pişebilir.
Pişirme Süresi: Fırının kapağını açmadan profiterolleri 40 dakika pişirin. Fırın kapağını erken açmak hamurun kabarmasını engelleyebilir.
Çikolata Sosu: Çikolatayı benmari usulü eritirken dikkatli olun, su çikolatanın içine kaçmamalı. Kremayı eklerken iyice karıştırın.

Muhabir: Burhan Arar