Osmanlı'dan günümüze uzanan eşsiz bir lezzet: Maraş çöreği. Bu kıyır kıyır çöreği keşfettiğinizde, bir kez yediğinizde unutamayacağınız bir lezzete dönüşecektir. İster tatlı, ister tuzlu, isterseniz cevizli ya da susamlı; Maraş çöreği her damak zevkine uygun çeşitleriyle mutfaklarınızı zenginleştirecek.

Maraş Çöreği Tarifi
Bu lezzetli Maraş çöreğini yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:

Çeyrek su bardağı yoğurt
Çeyrek su bardağı sızma zeytinyağı
Yarım su bardağı süt
2,5 su bardağı beyaz un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
Üzeri için 2 çorba kaşığı yoğurt ve çeyrek su bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar çörek otu

Yapılışı:

Hamur malzemelerini bir yoğurma kabına alın.
Bütün malzemeler birbirine karışıncaya kadar yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve parmak kalınlığında açın.
Su bardağı ile daireler keserek, pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.
Ayrı bir kapta yoğurt ve sıvı yağı çırpın ve çöreklerin üzerine sürün.
Son olarak çörek otu serpin.
Çörekleri, önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Bu pratik ve lezzetli Maraş çöreği tarifiyle, çay saatlerinizi ve kahvaltı sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Osmanlı mutfak kültürünün bu eşsiz parçasını deneyimleyin ve ailenizle birlikte bu lezzetin tadını çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi