Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan kısır, hem pratik hem de doyurucu bir seçenektir. İçerdiği taze yeşillikler ve bulgur ile sağlıklı bir alternatif sunan bu tarif, misafirlerinizi etkilemenizi sağlayacak. İşte lezzetli ve pratik kısır tarifimiz:
Malzemeler:
6 çay bardağı köftelik bulgur
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
6 dal yeşil soğan
7-8 yaprak taze nane
8 yaprak marul
Domates (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı sumak
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Susam (üzeri için)
Yapılışı:
Bulguru derin bir kaba alın, üzerine biber salçası ekleyip karıştırın.
Domates salçasını ekleyerek iyice yedirin.
Üzerine sıcak su ekleyin, kapakla kapatıp bulgurun yumuşamasını bekleyin.
Yeşillikleri yıkayıp doğrayın.
Yumuşayan bulgura yeşillikleri, baharatları ve limon suyunu ekleyin.
Zeytinyağını ekleyip tüm malzemeleri karıştırın.
Yağlı kağıt serili tepsiye harcı dökün.
Üzerine susam serpip, 180°C fırında pişirin.
Pişen kısırı soğuduktan sonra dilimleyin.
Kısır Tarifinin Püf Noktaları:
Yumurtaların iyice çırpılması kısırın daha iyi kabarmasını sağlar.
Patatesin küçük küpler halinde kesilmesi pişmesini kolaylaştırır.
Diğer malzemeler eklendikten sonra yumurta köpüğünü söndürmeden yavaşça karıştırın.
Kekin eşit yayılması için malzemelerin düzgün bir şekilde tepsiye yayılması önemlidir.
Pişen kek ilk sıcaklığını attıktan sonra dilimlenmelidir.
Bu tarif ile çay saatlerinizi lezzetli ve doyurucu bir hale getirebilir, misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Afiyet olsun!