Başıboş köpekler üzerinden ülkemiz,  çok fazlası ile meşgul edildi.

Sorun köpekler olmadığını, başıboş köpeklerin toplumu tehdit ettiğini defalarca yazım.

Köpekler üzerinden ne konuşursan ne atarsan tutarsan alıcısı hazır var.

Allah aşkına ağızsız dilsiz bu hayvanların öldürülmesine kim razı olur.

Bir bardak suda fırtına koparanlar, Türk milletinin hayvan sevgisi hassasiyetini de görmezden geliyor.

Niyetleri köpek sevgisi değil, başıboş köpekler üzerinden itibar suikastları yapmak, milletin huzurunu bozmak.

Türk milleti, köpeği ve kediyi can yoldaşı yapmış, onlarla birlikte yaşamayı tercih etmiştir...

Tokatımızda ‘Tokat İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’ var. Bu birlik şu an sokak hayvanlarının sağlığı, barınması, çoğalmalarının kontrolü için öncelikle Çamlıbel’de bir yer sonrasında da çalışmalar yapıyor.

Sokak Hayvanları ile ilgili kanun neden çıktı.  Hayvan nüfusu artışının önlenemediği ve hayvanların “hayati tehlike” oluşturması gerekçesiyle çıktı.

Ne var kanunda ‘sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi, barınaklarda korunması ancak “saldırgan, kuduz tehlikesi taşıyanları uyutulması’.

İnsan sağlığını ve güvenliğini korunması için çıkmış bir kanun.

Peki kanun çıktıktan sonra başıboş köpek sorunundan beslenen lobi ne yapacak diye beklerken bugün şehrimiz adına bir iftira, itibar suikastına giriştiler.

Tokat Belediyesi'nden de bu yalan, iftira paylaşıma karşı bir açıklama geldi. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun insan ve hayvan sevgisini bilmeyen kişiler umarım yaptıklarından utanır. Oysa ki “Tokat Belediyesi" etiketlenerek yayılan ve bir çöp kamyonu arkasında köpek yavrularına ait görüntülerin yer aldığı videonun, 2019 yılında Reşadiye Belediyesi'nde kaydedildiği belirtildi. Tokat Belediyesi yetkilileri, 2019 yılında Reşadiye ilçesinde çekilen bu görüntülerin, Tokat Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nu hedef almak amacıyla kullanıldığı paylaşımlar hakkında hızlı bir şekilde adli sürecin başlatıldığını bildirdi.  Açıklamada özellikle "Tokat Belediyesi olarak, tüm canlıların bize emanet edildiği bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz" denildi.

Sosyal mecranın kirliliğine her gün şahit olurken, koskoca bir şehri eski bir içerik üzerinden hedef alınması tabi ki hepimizin tepkisine neden oldu.

Bu içeriği savunuyor musun derseniz asla, hoş bir durum olmadığını şöyleyim.

Tokatımız sokak hayvanlarına dost bir şehirdir.

Ricam şehrimiz bizim, biz kurumlarımızı en iyi bileniz.

Tepki gösterin böyle yalan haberlere.

Şehrimiz olumsuz haberlerle anılmasın.

Biz şehrimizde hep birlikte güzeliz.

Vesselam.