Ne garip bir başlık…

Şöyle özete çıkarsam, Milli Savunma Bakanlığında oluşacak bir emir ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğünün kavli(sözleşmesi) ile 48. Piyade Alayı sahası içerisinden 5 dönüm civarında bir arazinin yer değiştirmesi Tokat açısından müthiş bir gelişme olacak.

Takip edildiğinde görülecektir ki, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi ve Tıp Fakültesi son yıllarda hem cihaz hem de bina olarak gelişmeye devam ediyor. Ancak bölgenin dağlık ve hatta kayalık olması arazinin genişlemesine imkan vermiyor.

Bu imkansızlıklar da gelişen hastaneden hizmet almak durumunda kalan çoklarımız için hastaneye ulaşım noktasında sıkıntılar yaşatıyor. Çabuk ve ulaşılır bir alanda hizmet vermesi düşüncesi ile zamanında şehir merkezi düşünülmüş olsa da, artık hastanenin hizmet verdiği sayı yükseldikçe, gelen giden araç arttıkça, otopark ciddi sorun oluşturmaya başladı.

Şu fikir artık unutulmalıdır, bir zamanlar hastanenin üniversite kampüsüne taşınması söz konusu olmuştu. Ancak son yıllarda yapılan cihaz ve binaların ekonomik gücü yer değişiminin önünde ciddi bir engel. Bu sebeple yerinde alternatif alanların değerlendirilerek, hastanenin daha rantabl olmasının önü açılmalı.

Bu konuda şehir olarak, bürokratlar olarak, siyasiler olarak ve stk’lar olarak el birliği ile yapılacak işlem ortadadır. İkinci bir alternatifin olmadığı alan için en iyi proje 48. Piyade Alayının üniversite sınırından yaklaşık 5 dönümlük alanı üniversite lehine devretmesidir.

Bunun içinde Tokatlılar olarak Milli Savunma Bakanlığına diyoruz ki,

İhtiyaca binaen, yeriniz var Bizim de onda gözümüz var Belki birazda nazınız var Almaya gelicez Vallahi…
Şansınız yok Billahi…

Başlıkta yer alan isteme işlemi içinde başta sayın valimiz Abdullah Köklü olmak üzere;

Anayasa Komisyonu Başkanımız ve Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt,

Tokat Milletvekilimiz Av. Mustafa Arslan,

Tokat Milletvekilimiz Cüneyt Aldemir,

Tokat Milletvekilimiz Kadim Durmaz ve

Tokat Milletvekilimiz Av. Yücel Bulut,

Ak Parti Grup Başkanvekili ve önceki dönem milletvekilimiz Av. Özlem Zengin,

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel,

Tokat Belediye Başkanımız M. Kemal Yazıcıoğlu,

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi rektörümüz Prof. Dr. Fatih Yılmaz,

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Gökdere,

Esnaf Odaları Başkanı Fehmi Çankaya,

Memlekete hizmet yarışında olan tüm stk’larımız da dahil edilerek, yol alınmalı…

Bu hastane sadece Tokat Merkeze hizmet vermediğine göre ilçe belediye başkanlarımız ve ilçedeki stk’larımızla birlikte biran önce Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e giderek hızlıca bir çözüm üretmelidir.

Biz gazete ve gazeteciler olarak bu yaklaşımı benimsediğimizi ve hızlı çözüm için biran önce hareket edilmesinin gerekliliğini  öngörüyoruz.

Ve bu konuda fikir ve düşünceleri için ben bu yazımı Yeşil Niksar Gazetesinden Cemalettin Bilgin ağbeyime atarak, sende birkaç laf et, diyerek topu atıyorum, o kime atacaktır, bekleyip görelim…