Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan verenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonu kullanılarak İŞKUR tarafından finanse edilen  “Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri” başvuruları başladı.

Giresun'da fındık fiyatı 123 ile 125 lira arasında işlem gördü Giresun'da fındık fiyatı 123 ile 125 lira arasında işlem gördü

Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Bekir Fındık, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonu kullanılarak İŞKUR tarafından finanse edilen  “Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri” başvurularının başladığını duyurdu.

Işkur Bekir Fındık

Fındık,  amaçlarının engelli bireylerin çalışma hayatı içerisinde daha fazla yer almasını, akabinde kendi işini kurmak isteyen engelli bireylere bu anlamda öncü destek olmanın yanı sıra eski hükümlü vatandaşların da topluma kazandırılıp kendi işinin sahibi olmaları noktasında aracı olmak olduğunu belirtti.
BAŞVURULAR 6 ARALIK'A KADAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK
 Tokat İş-Kur Müdürü Fındık, "Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlarımız 6 Aralık 2024 tarihi saat 23:59’a kadar E-Devlet üzerinden online olarak başvurularını yapabilecekler. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yoluyla yapılacak proje başvuruları ise kabul edilmeyecektir. Eski hükümlü vatandaşlarımız ise projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gereklidir"  dedi.
HİBE DESTEĞİ VERİLECEK
Proje kapsamında engelli bireylere kendi işini kurmaları amacıyla tarım ve hayvancılık sektöründe en fazla 300 bin TL, diğer sektörlerde 400 bin TL; eski hükümlü bireylere ise kendi işini kurmaları amacıyla tarım ve hayvancılık sektöründe en fazla 240 bin TL, diğer sektörlerde en fazla 300 bin TL hibe desteği verilmesi planlanıyor.

Muhabir: Burhan ARAR