Tokat’ta, Ak Parti İl Başkanlığı tarafından “Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları” programı Öğretmenevi'nde yapıldı. Önce ki gün programla ilgili İl Başkanı Ali Özer’den bilgiler aldım. Ayrıca Milletvekili Yusuf Beyazıt ve Mustafa Arslan’dan da programı değerlendirmeler için görüştüm.

Programa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Tokat Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir, çok sayıda milletvekili, MKYK Üyeleri, İl, İlçe, Kadın, Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri ve partililer  katıldı.

Kars Milletvekili Adem Çalkın, Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, Sivas Milletvekili Rukiye Toy, İstanbul Milletvekili Nurettin Alan, Ak Parti MKYK Üyeleri  Harun Çelik, Mehmet Ali Okur, Hülya Terzioğlu, Ekrem Görçeker’i de Tokat’ta Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları kapsamında misafir ettik.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, vatandaşların AK Parti’ye mesaj verdiğini ve bu mesajın doğru okunması gerektiğini belirtti. “Seçimlerden sonra ‘vatandaş bize mesaj verdi’ diyoruz. Doğru, vatandaş bize önemli bir mesaj verdi. Bu mesajı doğru okuduğumuzda, AK Parti olarak halkın güvenini boşa çıkarmayacağız.” dedi. Vatandaşların başka bir siyasi partiye yönelmediğini, ancak AK Parti'nin bazı alanlarda kendisini yenilemesi gerektiğini ifade etti. Yalçın, parti olarak bu mesajı dikkate alacaklarını ve halkın beklentilerine uygun adımlar atacaklarını belirtti.


Tokat Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, Öğretmenevi’nde düzenlenen “Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları” programında Tokat özelinde mesajlar verdi.

Beyazıt neler söyledi.

Beyazıt, Türkiye'nin her alanda başarıya ulaşan ve dünya sahnesinde söz sahibi bir ülke haline geldiğini belirtti. “Biz, her alanda alnımız açık, yüzümüz ak bir milletiz. Bugün dünyada sözü geçen bir millet ve devletiz.” 


Beyazıt, enflasyonun düşüşe geçtiğini ifade ederek, bu olumlu gelişmeleri vatandaşların önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde daha net hissedeceklerini söyledi. Ayrıca, Tokat’ta devam eden projeler hakkında bilgi verdi ve göletler, barajlar, tarım alanları ile ilgili çalışmaların sürdüğünü aktardı. Ulaştırma ve Tarım Bakanlarının Tokat'a yaptıkları ziyaretleri hatırlatan Beyazıt, projelerin hız kesmeden devam ettiğini, 

Tokat’ın çiçekçilik alanında dünyada saygın bir konuma geldiğine dikkat çeken Beyazıt, “Erbaa’daki çiçek seralarımız dünya çapında bir yere sahip.” dedi. Tarım projeleriyle Tokat’ı sadece Türkiye'nin değil, dünya çapında da önemli bir tarım ve kültür merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Beyazıt, Çin’den Londra’ya kadar uzanan hızlı tren projesinde Tokat’ın da yer aldığını müjdeleyerek, Yıldızeli’ne kurulacak hızlı tren istasyonunun Tokat’ın ulaşımına büyük katkı sağlayacağını açıkladı. Ayrıca, Çamlıbel Tüneli projesinin de bütçeye dahil edilmesi için taleplerin iletildiğini, çalışmaların gelecek yıl başlamasının planlandığını duyurdu.

Tokat, Niksar ve Zile için 100 milyon TL'lik bir yatırım yapılacağını duyuran Beyazıt, bu yatırımla birlikte kalelerde restorasyon çalışmalarının da başlayacağını belirtti. “Tokat’ı İzmir’e, Antalya’ya hatta Almanya’ya kadar uzanacak yollarla ve havaalanlarıyla donatmayı hedefliyoruz.” 

Konuşmasında AK Parti’nin millete küskünlükle yaklaşmadığını vurgulayan Beyazıt, “AK Parti bu milletin özüdür.” dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda gönüllere hitap etmeye devam edeceklerini belirtti. Yeni anayasa çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Beyazıt, bu anayasanın insan haklarını koruyan, özgürlükleri genişleten ve aileyi savunan bir yapıda olacağını söyledi.

Yusuf Beyazıt, Türkiye’nin her alanda dünya lideri bir millet haline gelme amacında olduklarını vurguladı ve savunma sanayisinde ABD, Rusya, Fransa ve İngiltere’ye meydan okuyan bir Türkiye’nin inşa edildiğini belirtti. Ayrıca, “Uzaya giden bir milletiz, Ay’a gitmenin planlarını yapıyoruz.” 

Son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın "Türkiye Buluşmaları" programının, teşkilatların halkla buluştuğu ve vatandaşların şikayetlerini dinleyip çözümler üretme yolunda önemli bir adım olduğunu ifade etti. AK Parti’nin halkla güçlü bir bağ kurduğunu ve bu bağın hiçbir zaman kopmadığını belirterek, partinin geleceğe dair umut dolu bir vizyonla yoluna devam edeceğini söyledi.

Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları kapsamında ki buluşmada çok sayıda ziyaret gerçekleştirildi.

Bu buluşma ilgili ne konuşuldu yazdım, düşüncelerimi ise bir sonraki yazımda kaleme alacam.

Vesselam.