Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Fidanlık diye bilinen Tokat Meyvecilik Üretme İstasyonu ile ilgili bu arazinin satılacağı ve buranın imara açılabileceği iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı

Meyvecilik Üretme İstasyonu Müdürlüğü'nün, Cumhuriyetin ilk yıllarında, 1936’da arazinin bir kısmı köylü vatandaşlardan istimlak edilerek “Meyve veren Ağaçlar Fidanlığı” adı altında kurulmuş yeni öğrendik.

Yaklaşık bin dönüm kocaman bir tarım arazisinden bahsediliyor.

İşletmesi yerel firma, Espa Gıda zamanında bir başından bir başını yaya olarak akşama kadar gezsen bitiremezsin demiştim.

Bu arsa satılamaz, milletimizin, köylünün Tokatlının gözbebeği.

Yer Milli Emlağın, Tarım Bakanlığına tahsisli. Tarım Bakanlığı satamaz. Milli Emlağın satması lazım.

Para yenmez, ne yapacaksınız parayı, bin dönüm araziyi nerede bulacaksınız.

Birinci derece tarım arazisi olan Meyve veren Ağaçlar Fidanlığı yapılırken, çevre köylerden size fidan üreteceğiz diye istimlak edilmiş bir arazi.

 Böyle bir araziyi mercekle, ilanla arasınız bulamazsınız. Çok değerli. Tokat’ı tamamen yıksanız oraya yapsanız sığar.

Meyve veren Ağaçlar Fidanlığını gelin Tokat’a kazandıralım.

Neler olabilir.
Öncelikle Milli Emlak tarafından Tokat Belediye Başkanlığına tahsis edilmeli.

1.    Öncelikle Milli Emlak tarafından Tokat Belediye Başkanlığına tahsis edilmeli.
2.    Yeşilırmak kenarında ki alan, Kanal Tokat gibi rekreasyon alanı olarak Tokatlıların hizmetine sunulabilir. Bisiklet, koşu yolları piknik alanları, at çiftliği, çocuk spor alanları, spor kompleksleri yapılabilir.
3.    Bir kısmı Şehir Parkı olarak değerlendirilebilir.
4.    Toprağı verimli olan yerlerde Meyve veren Ağaçlar Fidanlığını yaşatmak için meyve fidanı üretmeye devam edilebilir.
5.    Küçük küçük hobi bahçeleri yapılabilir
İlk aklıma gelenler bunlar, başka planlamalar elbette düşünülebilir.


Kadim Durmaz, Tokat Meyvecilik Üretme İstasyonunun önemini 3 madde ile sıraladı: 1 - Üzerinde dikili bulunanlar Orta Anadolu’da yetişen meyve çeşitlerinin gen damızlığıdır. 2 - Üst tarafta DSİ’nin sulama kanalı, alt tarafta yeşil ırmak geçmektedir. Burası kazovanın kalesidir, imara açılırsa tarım arazisi vasfından çıkarsa Kazova biter. 3. Tokat bir deprem bölgesidir. Bir felaket olduğunda içinde 2 adet dalgıç pompası kendi parsel yolları yapılmış şehrin içinde en uygun toplanma bölgesi ve çadır alanıdır. Tokat konum itibariyle iki dağ arasına sıkışmış bir şehirdir. Kendi alt yapısı, suyu ve parsel yollarıyla stratejik en önemli alandır.
   
Kişisel bir beklentiye girmeden, tüm Tokatlıların kendi öz malı olan bin dönümlük bir alana sahip çıkmalı.

Siyaseti rant olarak yapan kişilerin geçmişte il özel idaresinin, belediyenin sattıkları arsalar bugün elimizde yok. Novada’nın yeri Sebze Halimizdi, Sanayinin karşısı Yeşilırmak kenarında ki yerler İl Özel İdarenindi bugün ticari işletmeler var, Eski Vali Konağının yerinde kocaman bina var, Ali Yücel Spor Salonunun yerinde ise Otel ve iş merkezi yapıldı.

Hepsinin kötü örnekleri var.

Sattırmayın, satmayın.

Tokat’ı kişisel ranta kurban etmeyin.

Yarın Sigara Fabrikası satıldı kapatıldı diyorsak bu gün,  yarin Meyve veren Ağaçlar Fidanlığını da sattılar dememek için bu günden sattırmayın.

Beni rantçılar sevmezi sevmelerini de zaten istemem.
Ben tarihi sorumluluğumu yerine getirdim.

Vesselam