İL İLÇE YAZIYORUM!

Yerel seçimlerde il merkezi ve ilçelerimizin detaylı analizlerini yazmak için çalışıyorum.

Bilgi ağım şu an Tokat’ımızın tamamını kapsıyor.

Her yeri kapsamı alanım içerisine aldım.

Projeleri açıklanan belediye başkan adaylarını adeta irdelemeyi düşünüyorum.

Açıklanan projeler şehre uygun mu, bütçesi karşılanabilir mi, yapılma ihtimali var mı yazmayı düşünüyorum.

Tokat’ta şu ana kadar dört aday çıktı adaylık için, Eyüp Eroğlu, Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Murat Yazıcı, Şeref Menteşe, Sinan Türk.

Eyüp Eroğlu hâlihazırda ki belediye başkanı. 10 yıllık gibi duruyor ama değil bende son 25 yıl, Tokatlılarda 47 yıllık bir yaşanmışlığı var. Son 10 yıldır Tokatta dokunmadığı kişi kalmamış bir siyasetçi duruşu var.

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ise MHP'nin Tokat Belediye Başkanı olması için özel olarak hazırladığı bir isim. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nu özel takip ettiğimi bilmenizi isterim. Şu an Valimizin oğlu olarak geldi ama bundan sonra Mehmet Kemal Yazıcıoğlu olarak onu tanıyıp projelerini konuşacağız.

Murat Yazıcı, CHP'nin İl Başkanı idi. Şimdi 2019'da belediye başkan adayı çıkarmayan CHP'lilerin özlemini gidermek için belediye başkan adayı oldu. Benim bir muhabbetim olmadı bugüne kadar. Sakin, şaibesiz işinde gücünde bir kişi olarak karşımıza çıkıyor. 2029’da şikâyet konusu olan adayımız dahi yok yerine, CHP seçmeninin 2024 yerel seçimlerde sandıkta Murat Yazıcı ismine oy kullanması sağlanmış oldu. Murat Yazıcı ile CHP, 2029 stratejisini de ortaya koydu.

Şeref Menteşe ise her ne kadar yurtdışında doğsa da, Tokatlılıktan vazgeçmemiş, son 20 yıldır siyaseti farklı kulvarlarda zorlamış bir isim. Her beş yılda bir Şeref Menteşe'nin renkli kişiliği ile karşımıza çıkıyor. Tokat diye bir derdi var. Şimdi İyi Parti saflarında belediye başkan adayı olarak meydanlarda olacak. Projeleri merak ettiğim adaylar arasında desem, yanlış demem.

Mimar Sinan Türk, bağımsız Tokat Belediye Başkan adaylığını açıkladı. Sinan Türk Tokat’ta siyasette ben varım demeye devam ediyor. Tokat için derdi olduğuna inanıyorum Sinan Türk’ün. Beni ziyarette partilerin hepsi aynı, farklı bir yol çizilmesi gerektiğine inandığını söyledi.

Adaylar arasında sürpriz ismi MHP gösterdi.

MHP aday tanıtım toplantısını Hüseyin Akbaş Spor Salonunda yaptı. İl adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ve ilçe belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. MHP, Yücel Bulut'un milletvekili olması ile Tokat merkez dâhil ilçe belediyelerinde bir iddia koydu son 5 yıllık siyasi çizgisinde. Yücel Bulut’u son seçimlerde yakın takip ettim. Yerel seçimlerde genel seçimlerde ki başarı grafiğini yansıtmak için çalışıyor.

Yazıcıoğlu aday tanıtım mitinginde ki konuşmasında “Ben bu memleketin çocuğuyum. Gazi Osman Paşa gibi Tokatlıyım. Ali Şevki Erek, Metin Gürdere, Cevdet Aykan ve daha niceleri ve unutulmaz hizmetlerinin hayırına Yâd edecek kadar bu memleketin evladıyım. Kimlerine göre benim de Tokat’ta ailem yok. Evet haksız da sayılmazlar. Bu şehirde bir sülalem, amca çocuklarım yok. Hısım, akrabam yok. Ama şundan şüpheniz olmasın. Burada olan olamayan özetle tüm Tokatlılar benim ailem. Evet, Alevisiyle, Sünni’siyle sağcısıyla, solcusuyla tüm düşünceleriyle, Tokat’ın her ferdi ailem, Tokat'ın her ailesi benim ailem, Benim değerim olacaktır. Allah nasip eder, bir değişim başlarsa, Tokat’ın tüm imkanları ve fırsatları bu büyük aile arasında eşit dağıtılacak. Bu güzel ailenin her evladı hizmeti eşit olarak alacak. Kimse benden kavga, gerilim beklemesin. Yazıcıoğlu Ailesi olarak babamın bize bıraktığı miras her memleket evladının kucaklanmasıdır. Bilinmesini isterim ki bugün değişimin iradesi ortaya çıkmıştır. Arkadaşlar değişim başlamıştır. Sizlerin desteğiyle Tokat değişecek" diye mesaj verdi.

Yazıcıoğlu’nun projeleri açıklandığında daha detaylı yazarım.

Yerel seçimlerde ana gündem kentsel dönüşüm, yeni imara açılacak alanlar olacak.

Ak Parti aday tanıtımını yaptıktan sonra ki süreçte açıklanan adayları ve projeleri de kaleme almak isterim.
Ayrıca tarafsız olarak belediye başkanı adaylarının projelerini, şehre ve ilçelerimize dair gündemlerini birlikte değerlendireceğiz.

Saygılarımla