Emlak piyasasında artan spekülasyonları engellemek ve güvenilirliği artırmak amacıyla yeni bir düzenleme geliyor. 15 Eylül 2023'ten itibaren, internet üzerinden verilen emlak ilanları artık bir doğrulama logosu ile işaretlenecek. Bu sayede, aynı taşınmaz için farklı emlakçılar tarafından verilen fiyatlara tek bir platform üzerinden ulaşmak mümkün olacak.

Tokat’ın Damak Çatlatan 43 Yemeği Tek Kitapta Bir Araya Geldi Tokat’ın Damak Çatlatan 43 Yemeği Tek Kitapta Bir Araya Geldi

Emlak Piyasasında Güvenlik Önlemleri
Artan enflasyonun etkisiyle emlak fiyatları hızla yükselirken, spekülasyonları önlemek amacıyla Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te önemli değişiklikler yapıldı. 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe giren bu değişiklikle, internet ortamındaki emlak ilanlarına kimlik ve yetki doğrulama zorunluluğu getirildi. İlk aşamada, emlak ilanı vermek isteyen kişi ve kurumların kimlik doğrulamaları Ticaret Bakanlığı'na bağlı Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden gerçekleştirilmeye başlandı.

Doğrulama Logosunun Kullanımı
Milliyet'in haberine göre, sistemin ikinci fazına geçiş için Ticaret Bakanlığı, ilan platformları ve sektör temsilcileri arasında görüşmeler yapıldı. 15 Eylül 2023 tarihine kadar tamamlanması planlanan bu çalışmalar sonucunda, doğrulama sistemi ikinci fazına geçecek. 15 Eylül’den 31 Aralık’a kadar doğrulama yapılmaksızın ilan verilebilecek ancak doğrulama yapılan ilanlar, bir logo ve ibare ile işaretlenecek.

2025 Yılında Yeni Dönem
1 Ocak 2025 itibarıyla, yetki doğrulaması yapılmadan emlak ilanı verilemeyecek. Bu yeni uygulama, emlak piyasasında daha şeffaf ve güvenilir bir ortam oluşturmayı hedefliyor. Yeni düzenleme ile hem emlakçılar hem de alıcılar için güvenilir bir ticaret ortamı sağlanması amaçlanıyor.

 
 

Muhabir: Mihriban Koçaker