Gaziler1

Tokat şiveli 'Çöp atmayın' afişleri gündem oldu Tokat şiveli 'Çöp atmayın' afişleri gündem oldu

Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” Tokat'ta Cunhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Gazi Vali

Tören çeneklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, günün anlam ve önemine dair konuşmalar şeklinde devam etti.

Gazi Piyade

Sırasıyla Tokat Valiliği, Tokat Garnizon Komutanlığı, Tokat Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tokat Şubesi ve Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tokat Şubesi çelenkleri protokol tarafından Atatürk Anıtı'na sunuldu.

Gazi Başkan

Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Tören günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devem etti. 

Gazi8

Gazi7

Gazi5

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tokat Şube Başkanı Sayın Bilal Özmen, 19 Eylül Gaziler Günü bedeni canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı gündür. Aziz milletimizin asıllardır Anadolu toprakları üzerinde varoluş mücadelesinin şifresi, parolası ölürsem şehit, kalırsam gazi deyişinde saklıdır. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır.  19 Eylül, savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar kahraman gazilerimizin şeref ve onur günüdür. Kahraman gaziler gününüz kutlu olsun. Hiç düşünmeden ve geriye bakmadan vatan, millet, bayrak için yediden yetmişe emperyalist devletlerimin saldırılarına karşı mücadele ederek Bize bu cennet vatanı emanet eden şehitlerimiz, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi gaziler günü münasebetiyle rahmetle anıyor, hayatta olanlara sağlık, mutluluklar diliyorum." diye konuştu. 

Gazi4

Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tokat Şube Başkanı  İbrahim Güleç ise  "Nice zaferler gören bağımsızlığımızı ve istiklali için vatanını topyekûn koruyan Trablusgarp'ta, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta kanıyla vatan toprağını süsleyen ecdadın torunuyum ben. Ve torunu olduğum bu kutlu milletin, beylikten devlet kuran, Osmanlı gibi cesur, çağ açıp çağ kapatan, Fatih'i kadar kararlı, Anka kuşu gibi küllerinden doğmamızı saylayan Mustafa'sı ve daha niceleri gibi bir kahramanı, bir gazisiyim ben. Bizim muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda, cesaret ve yiğitlik ise şanlı Türk tarihimizde mevcuttur. Yüreğinde ve dinamiğinde vatan ve millet sevgisiyle görev yaparken canlarını ortaya koyan ve gazilikle müjdelenen tüm arkadaşlarıma cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve gazi ünvanının verilişinin 103. yıl dönümünde tüm milletimiz nezdinde şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

Muhabir: Mihriban Koçaker