Çay saatleriniz için pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, hurma püreli mamül kurabiye tam size göre. Bu ağızda hemen dağılan kurabiyeler, hurma püresi ile birleşince lezzeti ikiye katlıyor. İşte adım adım mamül kurabiye tarifi:
Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
3 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı ceviz veya kuru üzüm
İç harcı için hurma püresi
Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Büyük bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri mikserle iyice çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin, her birini karışıma iyice yedirin.
Ayrı bir kapta irmik, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Kuru malzemeleri ıslak karışıma yavaş yavaş ekleyin, homojen bir hamur elde edene kadar spatula ile karıştırın.
İsteğe bağlı ceviz veya kuru üzüm ekleyip karıştırın.
Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde yuvarlayarak kurabiye şeklini verin.
Ortasını açıp hurma püresi koyun, kapatın.
Hamurları tepsiye yerleştirin, çatalla şekil verin.
Fırında 10-12 dakika pişirin.
Fırından çıkarınca 5 dakika tepsinin üzerinde soğutun ve tel rafa alarak tamamen soğutun.
Bu tarifle yaklaşık 24 adet kurabiye elde edersiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Çayın yanında harika bir eşlikçi olacak bu mamül kurabiyeler, tadına doyamayacağınız lezzetiyle çay saatlerinizi tatlandıracak. Afiyet olsun!