Çay saatlerinizi lezzetlendirecek çıtır çıtır kaşarlı böreğin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hem pratik hem de lezzetli bu börek, çayınızın yanında sunabileceğiniz harika bir seçenek. İşte adım adım kaşarlı börek yapımı:

Malzemeler:

3 adet yufka
Arasına sürmek için: 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı sirke, 1 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için: 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için: 1 yumurta sarısı, isteğe bağlı çörek otu veya susam

Yapılışı:

Öncelikle rendelenmiş kaşar peynirini hazırlayın ve kenara alın.
Un, sirke ve sıvı yağı bir kasenin içinde karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
Yufkayı tezgaha serin ve yarısına hazırladığınız sosu fırça yardımıyla sürün.
Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatarak, tekrar sosu sürün.
Yarım ay şeklinde olan yufkayı altı eşit parçaya bölün.
Geniş kısımlara kaşar peyniri rendesini yerleştirin ve sigara böreği sarması gibi sarın.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serpiştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında, böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen börekleri fırından çıkarın ve sıcak servis edin.

Bu tarif ile yaklaşık 18-24 adet börek elde edebilirsiniz. Bu eşsiz lezzet, çay saatlerinizi daha da keyifli hale getirecek. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi