Evinizde aniden misafir mi ağırlayacaksınız? Ya da kendiniz için hızlıca lezzetli bir şeyler mi yapmak istiyorsunuz? İşte size sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz, kakaolu ve Hindistan cevizli bisküvili rulo pasta tarifi. Hem pratik hem de ağız sulandıran bu tarifle, herkesi etkileyeceksiniz.

Bisküvili Rulo Pasta Malzemeleri:
50 gram tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı kakao
2 paket petibör bisküvi
1 su bardağı süt (kreması için)
1 paket krem şanti
2 su bardağı Hindistan cevizi
40 gram eritilmiş bitter çikolata (üzeri için)

Her Sofranın Vazgeçilmezi: Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Her Sofranın Vazgeçilmezi: Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Yapılışı:
Karışım Hazırlama: Bir tencereye süt, tereyağı, kakao ve toz şekeri alın. Margarin eriyip karışım kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Ardından ocaktan alın.
Bisküvi Eklemesi: Bisküvileri mutfak robotunda incecik olana kadar çekin. Daha sonra bu bisküvi tozunu kakaolu karışıma ekleyin ve vanilin ile birlikte karıştırarak hamurumsu bir kıvam almasını sağlayın.
Hamurun Açılması: Streç film yardımıyla mutfak tezgahına serin ve üzerine bisküvi hamurunu yayın. Hamurun üzerine bir parça daha streç film serin ve merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
Kreması Hazırlama: Krem şanti ve sütü çırpın. Hindistan cevizi ilave ederek yoğun bir kreme elde edin.
Rulo Yapma: Kremayı hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın. Dar kenarından başlayarak, streç film yardımıyla hamuru yuvarlayarak rulo yapın.
Dinlendirme ve Süsleme: Pastayı streç filme sarın ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Son olarak erimiş çikolatayla süsleyerek servis yapın.

Bu bisküvili rulo pasta tarifi, hem lezzetli hem de yapımı oldukça basit bir tatlıdır. Misafirleriniz veya aileniz için çabucak hazırlayabileceğiniz bu tatlı, tatlı krizlerinizin de kurtarıcısı olacak. Eritilmiş çikolata ile süslediğiniz bu lezzetli pastayı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar