Üniversitede okuyan öğrenciniz varsa aile olarak ekonomik bir sınava giriyorsunuz.

Konut, gıda, seyahat ve özel harcamaların hane gelirinin çok üstünde olan öğrencisi olanların Allah yardımcısı olsun.

Şehrimize gelen, ya da şehrimizden başka şehre okumaya giden öğrencilerimize imkanı olanların burs vermesi zorunluluktur.

Devletin yetkilileri şehirlerine gelen öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için daha duyarlı olması gerekir.

İş adamları, sivil toplum örgütlerini bir araya getirip geleceğimizin teminatı gençleri ve ekonomik zorluk çeken ailelerinin yanında olmalıyız.

Tokat yardım edenler diyarı ismine bu günlerde öğrencilerin çok ihtiyacı var.

Tokat’ta gönüllü bir araya gelip 120 öğrenciye aylık 1500 lira burs vereceklerini duyuran Dostlar Meclisi Başkanı Burhan Besler ile bir çay içtim.

Tokat Dostlar Meclisi grubu ve gönüllü üyeleri şehrimiz ve ülkemiz adına örnek bir yapılanma.

Yangında, depremde, ya da iyiliğe ihtiyaç duyulan yerlerde, hemen gönüllü refleks gösterip ciddi yardımlara imza atabiliyorlar.

Burs vereceğiniz öğrencilere için belirli̇ kriterleriniz neler dedim..

Ailenin gelir durumu (hane halkı geliri̇), Anne, baba yoksunluğu, Kardeş sayısı, Okuyan kardeş sayısı, Menkul, gayrimenkul ve araç bilgileri, Ara dönemler için alta ders bırakmama, İki̇ kardeşten birine burs verme gibi̇ 11 kriterimiz var, bu kriterlere uyan öğrencileri bize bildirin’ dedi Burhan Besler.

Ayrıca; ‘Birden fazla yerden burs alması veya verilen bursu bi̇r günde veya bi̇r ayda harcar gibi̇ kriterlerimiz bulunmuyor. İster kebap yesin, i̇ster dürüm, i̇ster çorap, i̇ster ayakkabı alsın. Harcamasına karışmıyoruz. Bizden yana helali̇ hoş olsun. Ve yine lisans öğreniminin altına burs vermiyoruz. Örgün eğitim veren az 4 yıllık fakülte, yüksek okul ve benzeri̇ okullara devam eden öğrencilere burs veriyoruz. ÖSYM’de derece yapmış öğrencilere burs vermeye özen gösteriyoruz. Özel üniversitelerde % 100 burslu okuyan öğrencilere de meclisimiz burs veriyor’

‘Şeffaf bir şekilde kimden ne geldi, kaç liramız oldu, kime ne verdik, hepsini grubumuzda paylaşıyoruz’

‘Aylık 1500, 9 ayda 13500 lira burs veriyoruz.  Aylık 180000, yıllık 1.620.000 lira burs vermeyi hedefliyoruz. Şu ana kadar okulların açılmasına daha çok varken 85 öğrencinin bir yıllık bursunu hazır ettik’
‘Burs verdiğimiz öğrencileri burs veren gönüllülerimiz tanımıyor, tamamen iyilik üzerine yardımda bulunuyorlar, hepsine teker teker teşekkür ediyorum, iyiki varlar ’dedi.

Dostlar Meclisinde ki gönüllü arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum.

Ülkemizin güzel örnekleri arasında yer alan Dostlar Meclisi gibi oluşumlara da her türlü desteği veren gönüllülere de teşekkür ediyorum.

Zor geçecek eğitim öğretim döneminde sizlerin de burs vererek bu iyilik kervanına katılmanızı isterim.

Hepinizden Allah razı olsun.

Vesselam.