Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Gürel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Kayhan'ın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla daveti üzerine Sulusaray Tokat Termalde ki medya buluşmasına katıldım.

 İki aylık yeni dönemde ikinci kez medya ile buluşan Ali İhsan Gürel ve Ahmet Kayhan, memleket bizim ve birlikte yönetelim mesajını vermeye devam ettiler.

Sulusaray Tokat Termal’in Yönetim Kurulu Üyesi ve Sulusaray İl Genel Meclis üyesi Ali Altun’a bu özel ve güzel tesisleri şehrimize kazandırdıkları ve misafirperverliği için öncelikle teşekkür ederim.


Memlekete Hizmet Etmek ve Kaynakları Verimli Kullanmak olunca herkeste bir umut ışığı yandığını düşünüyorum.

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Gürel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Kayhan'ın siyasi, bürokrasi ve toplumsal tecrübelerini, siyasi güç ile şehrimiz adına güzel işlerde kullanacaklarına dair toplumsal bir kanaat oluştu.

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Gürel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Kayhan'ın eşlik ettiği basın toplantısında, göreve geldikleri süreçten itibaren yapılan çalışmaları ve hedeflerini dinledik.

Madde madde neler konuşuldu tarihe not düşmek ve takip etmek için sizinle paylaşmak istiyorum.

1.    Göreve geldiklerinden bu yana geçen yaklaşık üç aylık süre zarfında il genelinde yoğun bir planlama ve uygulama süreci yürüttükleri belirtildi. İl genelinde muhtarlarla birebir görüşerek sahadaki geri bildirimleri değerlendirdiklerini, bu süreçte temel amaçlarının memlekete hizmet etmek, kaynakları verimli kullanmak ve geçmişte yapılan hatalardan ders alarak ilerlemek

2.     İl Özel İdaresi'ne özel sektör mantığıyla yaklaşıyoruz. Bu yaklaşımın, kurumun kendi gelirlerini artırarak daha verimli çalışmasını ve israfı önleyerek idari yapılanmayı toparlamayı hedeflediğini belirtti. Göreve geldikten sonra ilk yapmamız gerekenlerden biri, ilk altı ay içerisinde stratejik plan hazırlamaktı. Beş yıllık stratejik plan, bu meclisin birinci görevlerinden biri.

3.    Birlikte yürütülen projelerde özellikle su şebekelerinin yenilenmesi ve köylerdeki altyapı çalışmalarına odaklandık. Bir köye girdiğimizde oranın altyapısıyla, üst yapısını bitirelim. Ve o köyle alakalı ufak tefek problemler haricinde daha büyük problemi ortadan kaldıralım.

4.    Türkiye genelinde gelir getirici bir projenin içerisinde yer alıyoruz. AFAD tırlarının yapımını Tokat İl Özel İdaresi olarak biz üreteceğiz. Bu projeyi çok önemsiyoruz, üretip yapıp gelir elde edeceğiz.

5.    Tokat'ın tarım şehri, tarımsal sulamanın önemi büyük. Bu kapsamda dört adet gölet projesi üzerinde çalıştıklarını ve bu projelerin tamamlanmasıyla köylerin tarımsal sulama ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti., "Özel idare bu anlamda daha hareket kabiliyetine sahip ve daha hızlı. O anlamda biz dört gölet için şimdi muhtarlarımızla ve köy halkıyla görüştük. Gözlerindeki parıltıyı, o duayı görseydiniz, bu işten gurur duyardınız

6.    Avrupa Birliği hibeleriyle büyük projelere imza atmayı planladıklarını ve köylerin kanalizasyon hatlarını şehrin arıtma tesisine ulaştırmayı hedeflediklerini açıkladı. Bu projelerin tarımsal kayıpları önlemek ve çevreyi korumak adına büyük önem taşıdığını belirtti.

7.    Şeffaflık ve iletişim konusunda da hassas olduklarını, tüm çalışmalarında vatandaşları bilgilendirmeye ve geri bildirimleri değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi. Şeffaflıktan, iletişimden ve diyalogdan bahsetmiştim.

Dikkatle dinlediğim açıklamalarda basından arkadaşlar sorularını sordu.

Açıklamalardan not aldığım, memlekete hizmet etmek ve kaynakları verimli kullanmak adına kararlı adımlar attıklarını gösteriyor.

Planlama sürecinin ardından yapılacak projelerin  Tokat'ın gelişimine katkı sağlanmasını umuyorum.

İlk basın buluşmalarına katılan tüm meclis üyeleri ile siyaset üstü bir çalışmalara imza atmak gayretleri içerisinde olduklarını ileteyim.

Şehrimiz adına söylenilen her konuyu takip edeceğiz.

İl Özel İdaresinde genç, dinamik bir yönetimin olması Tokat’a da enerji vermesi dileklerimle.

Vesselam

Hüseyin Kömür