Gazeteci Yakup Orakçı’nın ev sahipliğinde, Kemal Özdilek’in katkılarıyla, milletvekilleri ve bürokratların, basınla buluşmasını sağlayan ‘İsli Demlik’ organizasyonunu takdir ettiğimi belirteyim.

Tokat’ta paralı pullu, Devlet Kurumları, Odalar, STK ve Dernekler maalesef eleştiriden öteye gitmeyen işler yaparken, her şeyin basın önünde, açık açık konuşulduğu ‘İsli Demlik’ buluşmasını organize eden Yakup Orakçı, Kemal Özdilek ve Eze Köyünden emeği geçen herkesi kutlarım.

Bu Pazar, Tokat Basını ile, Sivas Tokatlılar Derneği üyeleri ile Tokat Milletvekili Mustafa Arslan'ın katıldığı İsli Demlik buluşmasında Tokat'a yapılan ve devam eden projeler konuşuldu.

Ben dinlemeyi tercih ettim. Neden susuyorsun, diye Vekil Arslan laf atınca, yazacacağım ya dinlemeliyim diye takıldım.

Ne oldu derseniz, toplum adına gazeteciler siyasetçilere kamu yatırımları başta olmak üzere güncel konuları konuşarak bir şekilde düşünce paylaşımında bulundular.

Geçen haftalarda Milletvekili Yusuf Beyazıt’ın katıldığı organizasyondan da çok faydalanmıştım.

Tokat’ta, geleneksel hale gelen "İsli Demlik Buluşmaları" bu yıl da Eze Köyü’nde yoğun ilgi gördü. AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, buluşmada sıcak ve samimi bir sohbet gerçekleştirdi. İsli demlik eşliğinde süren sohbet, Tokat’ın geleneksel değerlerine olan bağlılığı bir kez daha gözler önüne seriyor demeliyim.

Milletvekili Mustafa Arslan gazeteciler olarak en fazla muhatap olduğumuz vekil. Ne zaman istesek her konuda bize yardımcı oldu, bu yazımda bunu not olarak yazayım. Bizim için varlığı güç veriyor.Whatsapp Image 2024 09 02 At 15.34.14

Milletvekili  Mustafa Arslan, Sivas’taki Tokatlı hemşehrilerimizle geçmişe dayalı ve kuvvetli dostluk bağı olduğunu hatırlattı.  Tokat’a dair hizmetlerin, yapılması gerekenlerin, yapılacaklar hakkında bilgiler verdi. Haftaya Yıldızeli Tren istasyonunun açılacağını duyurdu. Çamlıbel Tünelinin 2025 yılı yatırım bütçesine alındığını, Afad ve deprem dolayısı ile Günebakan ve Sulusaray’da  Toki tarafından yapılacak olan evlerin ihale edildiğini söyledi.

Arslan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından tadımlık getirilen organik meyveler üzerinde de meyve ormanı çalışmalarının devam ettiğini, Tokat’ın organik meyvelerinin örnek olduğunu söyledi.

Tokat Niksar yolu hakkında konuşan Arslan, eski havalimanı üzerinde de olumlu çalışmaların olduğunu yakında ora hakkında müjde vereceğiz dedi. Şenyurt Mühimmat Fabrikasının temel atılacak seviyeye geldiğini, işlerin çok hızlı yürüdüğünü söyledi.

Artova Zile yolunun karayollarına devri ile birlikte iyileşme çalışmalarının başlayacağını, Tokat’ta ki kamu yatırımlarının hepsinin takiplerinde olduğunu ifade etti.

İsli Demlik buluşmalarında konuşulan tek gerçek var Tokat. Hatırlatılıyor, tartışılıyor ve tekrar buluşmada ne oldu diye de takip ediliyor.

Kapalı kapılar arkasında iş çeviren, toplumsal konulardan çok bireysel iş takibi yapanlara çağrım, ‘İsli demlik’ buluşmasını sizde örnek alın, belki bir işe yaramış olursunuz.

Ayrıca buluşmaya katılan, Sivas’taki Tokatlı hemşehrilerimiz de İsli Demlik sohbetlerinin namını ta Sivas’ta duyup okuduklarını belirtirken en kısa sürede Tokatlı basın mensuplarını Sivas’ta da görmek ve konuk etmek istediklerini belirttiler.

Memlekete kim iyi niyetle bir çivi çakarsa baş tacı edilsin.

Tokat’ın ekmeğini küçültüp, kendi ikbalini, ticaretini büyütenler ise artık bilinsin ve silinsin.

Artısıyla eksisiyle gazeteciler bu şehrin emektarları, çilekeşleri.

Biz yazarsak haber, yazmazsak sadece dedikodu olur onu da hatırlatayım.

Vesselam