Türkiye'nin kuzey kıyısındaki şehir Sinop'ta yengeç sezonu başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte yengeç bolluğu yaşanan Sinop'ta, balıkçılar bu lezzetli deniz kaynaklarının kilogramını 75 liralık bilgiler satıyor.

Yaz aylarının gelişiyle birlikte artan yengeç avı, Sinop'un denizinden çıkan taze ve yolcu yengeçleri yükümlü sofralarına taşıyor. Yengeçler, protein ve mineral içeriği zengin özelliklerine göre yoğun talep görüyor.
Kentteki balıkçılar, Haziran ayından itibaren yengeç avından korunmak ve eylül ayına kadar bu bolluğun devam etmesini beklediklerini belirtiyor. Sinop'ta korsanlık yapan Erdoğan Doğan, "Yengeçler genellikle iskorpit ağlarına takılıyor. Balıkları yemek için ağlara gelen yengeçler balıklarla birlikte tutuluyor. Yengecin sadece mahmuzları yeniyor, gövde kısmı atılıyor. İri mahmuzu olan yengeç daha makbul" diye konuştu.
Doğan, yengeçlerin beyaz etli ve güzel tatlarıyla bilindiğini, karides gibi lezzetli bir deneyim gördüğünü vurguladı. Balıkçı tezgahlarında kilogramını 75 lira satış fiyatı.