Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat’ta toplu ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yeni müjdeleri ve yapılacak değişiklikleri açıkladı. Araçların revize edileceğini, ücretsiz binişlere ve tam biniş ücretlerine yapılacak destekleri anlattı.

Değişim kelimesini sık sık kullanan Başkan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’ndan ulaşım konusunda beklentimiz iyileşme değil köklü çözümdür.

Taşıma Kooperatifi aynı kooperatif, araçlar aynı araç, yollar aynı yol, şoförler aynı olduktan sonra değişim değil iyileştirme yapılabilir.

Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun çözüm gayretlerini izliyorum.
Şu anda bu şekilde Tokat’ta ki ulaşım sorununu çözmek değil, yönetme gayreti olur. Otobüsleri değiştirdik, yollarda ki sıkışıklık ve yeterli olmayan otoparklar olduktan sonra değişen arabalar birkaç yıl içerisinde eksir ve sorun kaldığı yerden büyüyerek devam eder.

Defalarca gündem ettiğimi hatırlıyorum.

Tokat trafiğini; Geyrastan başlayıp, Üniversite kampüsüne kadar yapılacak Hafif Raylı sistem rahatlatır.

Tokat için zor ve imkânsız değil Hafif raylı sistem.

Hafif Raylı sistemin gideceği güzergâh projelerinin hazır olduğunu biliyorum.

Hafif Raylı sistem güvenli, konforlu, temiz, hızlı taşıma sağlayan bir ulaşım. Şehir içinde ki Hafif raylı sisteme, çevre dostu olmasından dolayı Çevre ve Şehircilik bakanlığı da destek veriyor. Tokat bu projeyi bakanlık, belediye + yardım fonlarından (AB Projeleri gibi) gerçekleştirebilir.

Tokat’ın geleceği için milletvekilleri, vali, belediye başkanı ve ilgililer bu konuyu planlamalılar artık.

Tokat’ta toplu ulaşımda bu gelişmeler yaşanırken Tokat halkı da ulaşımla ilgili beklentilerini sosyal medya üzerinden dile getiriyor. Bu talepler arasında Raylı Sistem en çok talep edilenlerin başında geliyor.

Tokat’ta araç ve motosiklet sayısı fazlalığı ve yaşanan trafik sorunu Tokat’ın kentsel dönüşümden sonra öncelikli çözüm bekleyen konuları arasında.

Raylı Sistem Projesinin Tokat’a uygulanıp uygulanamayacağı yıllardır tartışma konusu olmaya devam ediyor. Seçim dönemlerinde adayların vaatleri arasında da yer alan Raylı Sistemi vatandaş Tokat’ta görmek istiyor.

Tokat’ın nüfusu yetersiz, coğrafi şartlar uygun değil, maliyetler çok yüksek gibi nedenlerle ertelenen Hafif Raylı sistem, mazot, otobüs maliyetleri, şoför maaşları, otopark sorunları göz önünde bulundurulursa, Hafif Raylı sistem her yönüyle ekonomik bir ulaşım sistemi.

Raylı sistemlerin birçok avantajı var. Bu avantajlardan bazıları şunlar:

Güvenlik: Raylı sistemler, karayolu taşımacılığına kıyasla çok daha güvenlidir. Raylı sistemlerde kazalar çok daha nadirdir ve ölümcül kazalar oldukça azdır.
Konfor: Raylı sistemler, yolculara konforlu bir seyahat deneyimi sunmaktadır. Trenler ve tramvaylar, otobüslerden ve arabalardan daha geniş ve daha rahattır.
Çevre Dostu: Raylı sistemler, karayolu taşımacılığına kıyasla daha az emisyon üretir. Bu nedenle, raylı sistemler hava kirliliğinin azaltılmasına katkıda bulunur.
Verimlilik: Raylı sistemler, karayolu taşımacılığına kıyasla daha verimlidir. Trenler ve tramvaylar, aynı anda çok daha fazla insan taşıyabilir.

Kangren olmuş Tokat ulaşımında yapılan iyileştirmeleri takdir ederken, yeterli olmayacağını net ifade etmiş olayım.

Büyük puntolarla yazayım.

DEĞİŞİM BAŞLADI DİYORSAK;  EN ÖNCELİKLİ OLARAK TOKAT’A HAFİF RAYLI SİSTEM YAKIŞIR

Hafif Raylı Sistem’ bir şekilde bu Tokat’a gelecek!  


Vesselam