Tas Kebabı (3)Patates, arpacık soğan ve kuşbaşı etin bir tasın içerisinde uzun süre pişmesiyle hazırlanan bu eşsiz lezzeti misafir ağırlayacağınız iftar sofralarınıza dahil edebilirsiniz. Müfide Teyzenin kuyruk yağı ile lezzetine lezzet kattığı Tas Kebabı’nın hazırlanışı ve püf noktaları da önemli. İşte tarifi:

Ramazanda En Tok Tutan Tarif: Sakala Çarpan Çorbası! Ramazanda En Tok Tutan Tarif: Sakala Çarpan Çorbası!

Ekran Görüntüsü 2025 03 17 121329TAS KEBABI NASIL YAPILIR?

Malzemeler; -3 adet patates (küp doğranmış) -20 adet fisil soğan -500 gr parça et -100 gr kuyruk yağı -2 yemek kaşığı zeytinyağı -1 tatlı kaşığı tuz -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı pul biber -1 yemek kaşığı domates salçası -1 yemek kaşığı biber salçası

Ekran Görüntüsü 2025 03 17 121313

Yapılışı; Önce patatesleri küp küp doğruyoruz ve üzerine fisil soğanlarımızı ekliyoruz. Ardından parça etlerimizi koyup, en üste de kuyruk yağını yerleştiriyoruz. Şimdi malzemelerimizi daha geniş bir tencereye alıyoruz, üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz, baharatlarımızı ekleyip elimizle güzelce harmanlıyoruz. Bu sırada, domates ve biber salçalarımızı küçük bir tencerede sıcak suyla açıyoruz. Salçayı iyice ezip tenceredeki malzemelerin üzerine döküyoruz.Ekran Görüntüsü 2025 03 17 121353İşin püf noktasına geldik! Küçük tenceremizi, büyük tencerenin içine ters gelecek şekilde koyuyoruz ve hava alması için çay kaşığıyla hafif bir boşluk bırakıyoruz. Üzerine ağırlık koyarsanız daha iyi olur. Son olarak, sıcak su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Ara ara ocağın altını kapatıp suyun çekilmesini sağlıyoruz, böylece bütün lezzeti içine hapsediyoruz. Güzelce piştikten sonra tas kebabımız servise hazır! Şimdiden hayırlı iftarlar!

Ekran Görüntüsü 2025 03 17 121424Ekran Görüntüsü 2025 03 17 121437

Muhabir: Mihriban Koçaker