Tokat'ın geleneksel çorbalarından biri olan "Bacaklı Çorba"dır. Sakala çarpan çorbası olarak da bilinen bu tarif, yeşil mercimek ve erişteli hamurun muazzam buluşmasıyla sofraları şenlendirir. İçerisine konan eriştenin yerken çeneye çarpması nedeniyle sakala çarpan adını aldığı söylenir.

Ceviz ve Şerbetin Muhteşem Uyumu: Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi Ceviz ve Şerbetin Muhteşem Uyumu: Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi

İşte, bu lezzetli çorbanın tarifi:
Malzemeler:
1 su bardağı mercimek
1 kâse erişte
1 adet kuru soğan
2 kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Nane
Kırmızıbiber
Tuz

Yapılışı:
Mercimekleri bol suda haşlayın.
İçine erişteleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
İnce doğranmış kuru soğanı tereyağında kavurun, ardından salça, kırmızıbiber ve nane ekleyin.
Naneli karışımı haşlanan mercimek ve erişteli çorbaya ekleyin.
Sıcak servis edin.
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bu lezzetli bacaklı çorba, Tokat mutfağının sıcaklığını sofranıza taşıyor. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi