Tokat Kent Konseyi'nin Yeni Başkanı Selim Çakar ve yönetim kurulu üyelerini öncelikle tebrik ediyorum.


Tokat Kent Konseyi olağan genel kurulu, Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Kongreye tek liste ile katılan Selim Çakar, yeni başkan olarak seçildi.


At sahibine göre kişner derler. Kurumlar ise yönetenler kadar vizyon sahibi oluyor.


Tokat Belediye Başkanlığına 31 Mart’ta seçilen Mehmet  Kemal Yazıcıoğlu ile bir değişim, yenilenme isteği toplumda oluştu.


Bu değişim, belirgin olarak belediye hizmetlerinde, toplumsal organizasyonlarda, personel davranışlarında toplam kalite gelmesi yönünde olduğunu düşünüyorum.


Belediye Başkanı Kemal Yazıcıoğlu yaptığı konuşma ile değişim beklentilerinin karşılığı olan çalışmaları yaptığını ifade ederken ‘Tokat Kent Konseyinden Ne Bekliyorum’ başlığının cevabını da vermiş oldu.


Tokat Kent Konseyi olağan genel kurulunda söz alan Tokat Belediye Başkanı Kemal Yazıcıoğlu: " Kent Konseyi çok önemli. Türkiye'de Kent Konseyi'ni çok aktif kullanan belediyeler var biliyorsunuz. Gerçekten istişare bizim toplumumuzun en önemli unsurlarından biridir. Biz iki şeyden çok uzak kaldık: biri istişare, diğeri ise empati. Bu iki konu, şehri yönetirken de çok önemlidir. Tokat'ın girişinde 'Kardeşlik, Huzur Kenti' diyoruz. Burası Mevlana'nın dediği gibi 'kimsenin tutmadığı şehir' olmalı. Buna uygun davranmalıyız.

 Belediye başkanının, idarecinin asli görevi insanı insan gibi kabul edip ihtiyaçlarını gidermektir. Kent Konseyi bu yüzden önemlidir. İçinde birçok kurum ve STK var ve bunlar şehrin ihtiyaçlarına dair çözüm önerileri sunuyor. Belediye bu önerileri alacak. 


Tokat'ta yapılacak çok iş var. Kentsel dönüşüm şehrin nefes alması, trafik probleminin çözülmesi ve altyapının iyileştirilmesi demektir. Bakan Yardımcımız Vedat Bey ve milletvekillerimizle birlikte istişarede bulunduk. Kentsel dönüşüm sürecini başlatmak için adımlar attık. Trafik problemiyle ilgili yeni uzman bir kadro oluşturuyoruz. Akıllı kavşaklar ve sinyalizasyon sistemleriyle trafik problemini yüzde 40 oranında rahatlatmayı hedefliyoruz. Altyapı konusuna da önem veriyoruz; asbestli borular sağlık açısından sorun oluşturuyor. İller Bankası'ndan destek alarak altyapı çalışmalarına başlayacağız.


Kadın istihdamı noktasında bir proje hazırlıyoruz. Tokat kebabı gibi gastronomi zenginliklerimizi ön plana çıkaracağız. Tokat bürokrasisi Türkiye'de önemli bir yere sahiptir. İş adamlarımızı Tokat'a katkı sağlamaya davet edeceğiz. Amacımız Tokat'a değer katmak.


Toplu ulaşım sorunlarını çözmek için yeni projeler geliştirdik. Araçların engelli vatandaşlara uygun olmaması, konforsuz olması gibi şikayetlere çözüm bulacağız. Kent Konseyi'ni ve sivil toplum örgütlerini aktif kullanarak toplumla bir arada olacağız. Kent Konseyi, belediye olarak bize hareket kabiliyeti sağlayacak." dedi ve  bizim beklentilerimizi dile getirdi.


Yenilenen kadroların, Tokat için yeni ve güzel hizmetlere imza atmaları en büyük dileğim.


Tokat İletişim Derneğinden Dursun Ekrem ER tarafından temsil edildiğimiz, Tokat Kent Konseyinin yeni yönetimi; Selim ÇAKAR (Başkan), Abdullah KASAPOĞLU, Ahmet GÜL, Ayla BEDİRHAN ÇELİK, Bünyamin KURTUL, Dursun Ekrem ER, Fikret GÜRSES, İsmet TÜRKMEN, Mahmut ÇOŞKUN, Nuran TUNCER, Orhan YAYLI, Suna KÖTEN, Arzu ARSLAN, Batuhan KURTUL oldu.


Şehrin geleceği için güzel hizmetler umudu ile.


Vesselam