MasterChef’te yapılan yüksük çorbası, lezzetli ve pratik bir çorba arayanlar için ideal bir tarif. Peki, yüksük çorbası nasıl yapılır? MasterChef’te gördüğümüz bu çorbanın sırrı nedir? İşte adım adım tarifi ve malzeme listesi. Bu çorbayı denemeden geçmeyin!

Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır?

MasterChef’te izlediğimiz yüksük çorbası, Mersin ve Adana yöresine ait geleneksel bir yemektir. Bu çorbanın içinde un, yumurta, tuz, salça ve erik ekşisi bulunur. Ayrıca içine mantılar hazırlanıp nohutlarla birlikte pişirilir. Yüksük çorbası, her ne kadar çorba olsa da ana yemek tadında oluyor. İşte yüksük çorbasının malzemeleri ve yapılışı:

Malzemeler:

8 su bardağı et suyu
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı margarin
1 limonun suyu

Taze ve Yumuşacık Çilekli Kek Tarifi: Hem Pratik Hem Nefis! Taze ve Yumuşacık Çilekli Kek Tarifi: Hem Pratik Hem Nefis!

Hamur için:
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 tutam tuz

İç harcı:
250 gr kıyma
1 soğan
Karabiber

Tarif:

Nohutları Hazırlayın:
Nohudu akşamdan ıslatın. Haşlayıp suyunu süzün.

İç Harcı Hazırlayın:
Kıyma, kıyılmış soğan ve karabiberi karıştırarak iç harcı hazırlayın.

Hamuru Yoğurun:
Unu tuz ile birlikte hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin. Pürüzsüz ve sert bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Bezelere ayırıp üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.

Mantıları Hazırlayın:
Bezeleri mantı hamuru inceliğinde açın ve 1.5 santim büyüklüğünde kareler kesin. Her bir karenin ortasına iç harçtan yerleştirip çapraz köşelerinden birleştirip üçgen şeklinde kapatın. Diğer iki ucu parmağınız etrafında birleştirip yüzük şeklinde hazırlayın.

Çorbayı Pişirin:
Büyük bir tencerede et suyunu kaynatın. Haşlanmış nohutları ve hamurları ilave edin. Hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sosu Hazırlayın:
Margarini eritip salça ve naneyi kavurun ve kaynayan çorbaya ilave edin. Limon suyunu döküp bir iki taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar