Patates rulo, evde kolayca yapabileceğiniz, kaşarlı ve kıymalı enfes bir lezzettir. Sarımsaklı yoğurtla birlikte servis edilen bu muazzam tarif, misafirlerinizin tarifini almadan gitmeyeceği türden! Yemeklerinize yeni bir soluk getirmek isteyenler için harika bir seçenek olan patates rulo, mutfağınıza yeni bir tat katacak.

Patates Rulo Tarifi İçin Malzemeler

Patates Harcı İçin:
5 adet patates (rendelenmiş)
3 adet yumurta
1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 avuç kıyılmış maydanoz
2 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

Kıymalı Harcı İçin:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
400 gram dana kıyma (orta yağlı)
1 adet soğan (küp doğranmış)
1 adet yeşil biber (doğranmış)
1 adet kapya biber (doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
½ çay bardağı su

Üzeri İçin:
1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

Patates Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?

Patates Harcını Hazırlayın: Rendelenmiş çiğ patatesleri bir kasede yumurta, kaşar peyniri, maydanoz, tuz ve karabiberle birlikte güzelce karıştırın.

Fırına Verin: Hazırladığınız patates harcını pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yayın. Ardından, suyunu salıp çekene dek 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Kıymalı Harcı Hazırlayın: Kıymalı harcı için, tavada sıvı yağ ile birlikte kıymayı kavurun. Devamında, üzerine soğan, yeşil biber, kapya biber, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip karıştırın. Son olarak salçasını da ekleyip kavurduktan sonra suyu ilave edin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

Patates Harcını Rulo Yapın: Fırınlanmış patates harcını çıkarıp rulo haline getirin ve oda sıcaklığında bekletin. Beklemiş olan patates harcını tekrar fırın tepsisine açın.

Kıymalı Sosu Yayın: Kıymalı sosu patates harcının üzerine yayıp rulo haline getirin. Rulo patatesin üzerine kaşar peyniri serpiştirip üzeri kızarana dek 10 dakika daha fırınlayın.

Servis Edin: Fırından çıkardığınız patates rulonun ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip sıcak olarak servis edin. Yanında sarımsaklı yoğurt ile sunarak lezzeti taçlandırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Taze ve Yumuşacık Çilekli Kek Tarifi: Hem Pratik Hem Nefis! Taze ve Yumuşacık Çilekli Kek Tarifi: Hem Pratik Hem Nefis!

Sunum Önerileri

Patates rulo, görselliği ile de misafirlerinizi etkileyecek bir yemektir. Dilimlenmiş halde servis ettiğinizde, üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirebilirsiniz. Ayrıca, yanında hazırlayacağınız taze yeşilliklerden oluşan bir salata ile yemeği tamamlayabilirsiniz.

Bu tarifle misafirleriniz bu lezzete bayılacak ve tarifini almadan gitmeyecek! Kolay ve pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz bu enfes patates rulo tarifini mutlaka deneyin. Hem görsel hem de lezzet açısından sofralarınıza yeni bir soluk getirecek bu yemekle, özel günlerinize de renk katabilirsiniz.

Muhabir: Burhan Arar