Kış aylarının gelmesiyle birlikte birçok kişide görülen burun tıkanıklığı, soğuk algınlığı, grip ve alerjiler gibi problemler artmaktadır. Uzmanlar, bu konularda halkı bilinçlendirmeye devam ediyorlar ve özellikle güneşli havalara aldanmamak üzere kalın giysilerle dışarı çıkılmasını öneriyorlar. Kış aylarında yaygın olan burun tıkanıklığını doğal yöntemlerle çözmeniz mümkün.

Burun tıkanıklığınızı hafifletmek ve rahat nefes alabilmek için basit yöntemler mevcut. Örneğin, buhar inhalasyonu ile hızlı bir şekilde rahatlama sağlayabilirsiniz. Kaynamış suyu bir kaba alıp, başınıza havlu örterek buharı solumak, tıkanıklığınızın hafiflemesine yardımcı olacaktır.

Migren hastalığı en çok 50 yaş altında görülüyor Migren hastalığı en çok 50 yaş altında görülüyor

Eğer burun tıkanıklığı yaşıyorsanız, tuzlu su da farklı bir çözüm sunar. Tuzlu suyu bir burun spreyi veya damlalık yardımıyla hazırlayıp, burun deliklerinize püskürtmek, tıkanıklığınızın hızla geçmesine yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra, yaşadığınız ortamı nemlendiriciler kullanarak nemlendirmek de tıkanıklığı azaltmada etkilidir. Ayrıca, sıcak su ve çay gibi içeceklerle boğazınızı nemli tutarak, burun tıkanıklığını hafifletebilirsiniz. Bu yöntemler, burun tıkanıklığınızı kısa sürede gidermenize yardımcı olacaktır.

Muhabir: Kenan Kayhan