Fırında Makarna Tarifi: Pratik ve Leziz

Fırında makarna, sofralarınıza lezzet katacak ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz doyurucu bir yemek. Bu tarif ile bol soslu, harika bir fırında makarna yapabilirsiniz. İşte malzemeleri ve yapılışı…

Malzemeler

1 paket fırın makarna
1 tatlı kaşığı tuz
Su

Beşamel Sosu İçin:

4 su bardağı süt (800 ml)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
6-7 parça tereyağı veya margarin

Sadece 10 Dakikada Hazırlayın: Pratik ve Lezzetli Acuka Tarifi Sadece 10 Dakikada Hazırlayın: Pratik ve Lezzetli Acuka Tarifi

Yapılışı

Makarnanın Haşlanması:

Bir tencereye suyu kaynatın ve içerisine tuz ekleyin.
Kaynayan suya makarnaları ekleyin ve haşlanmaya bırakın.

Beşamel Sosun Hazırlanması:

Makarnalar haşlanırken, uygun bir tencerede tereyağını eritin.
Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından sütü yavaşça ve sürekli çırparak ekleyin.
Tuz ilave edin ve sos koyulaşıp kaynayana kadar pişirin.
Koyulaşan beşamel sosu ocaktan alın.

Makarnanın Hazırlanması:

Haşlanan makarnayı süzün ve derin bir kaseye alın.
Üzerine beşamel sosu ekleyin ve iyice karıştırın.
Beşamel soslu makarnayı geniş bir fırın kabına aktarın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
6-7 parça tereyağını veya margarini aralıklı olarak üzerine yerleştirin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt-üst ayarda yaklaşık 30 dakika pişirin.
Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutun.

Servis:

Fırından çıkan makarnanın ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis edin.

İpuçları:

Beşamel sosun topaklanmaması için sürekli çırpmaya dikkat edin.
Fırında makarnayı önceden ısıtılmış fırında pişirin ki daha eşit bir şekilde kızarsın.
Üzerine eklediğiniz tereyağı veya margarin, makarnanın daha lezzetli ve çıtır olmasını sağlar.

Afiyet olsun!

Muhabir: Mihriban Koçaker