Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tarifi

Börek yapmayı sevenler için muhteşem bir tarif paylaşıyoruz. Çıtır çıtır peynirli börek tarifi ile misafirlerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Bu tarif ile börek yapmak çok eğlenceli ve kolay. İşte malzemeleri ve yapılışı…

Malzemeler

İçi için:

4 adet yufka
Beyaz peynir
1 küçük boy kuru soğan
Pul biber
Bir tutam maydanoz
Tuz (Peyniriniz tuzsuz ise kullanınız)

Sosu için:

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı un

Üzerine serpmek için:

Çörek otu
Yapılışı

İç Harcın Hazırlanması:

Bir kabın içine beyaz peyniri, pul biberi, ince ince kıydığınız maydanozu ve soğanı ekleyin.
İyice karıştırın. Eğer peyniriniz tuzsuzsa, tuz ekleyebilirsiniz.

Sosun Hazırlanması:

Ayrı bir kapta böreğin sosunu hazırlayın.
Sos için bir kaba sıvıyağı ve sütü koyup karıştırın.
Üzerine yumurtaları kırıp ekleyin ve karıştırın.

Yufkanın Hazırlanması:

Yufkanızı tezgaha serin.
Hazırladığınız sostan yumurta fırçası ile yufkanın her tarafına sürün.
Sosu yufkaya iyice yedirin.
Yufkanızı ikiye katlayın, yani yufkanız yarım ay şekline gelsin.
Yufkanızı 8 eşit parçaya bölün.

Böreğin Şekillendirilmesi:

Yufkanın kalın kısmına peynirli harcınızdan bir yemek kaşığı koyun.
Yufkanızı rulo şeklinde sarın.
Bütün yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.

Böreğin Pişirilmesi:

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine böreklerinizi dizin.
Böreklerin üzerine kalan sosu yine yumurta fırçasıyla sürün.
Böreklerin üzerine çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.

Servis:

Pişen böreklerinizi servis tabağına alın.
Böreklerinizi hemen servis edebilir veya daha sonra tüketmek üzere saklayabilirsiniz.

Krem Karamel Tarifi: İpeksi Dokusu ve Nefis Lezzetiyle Misafirlerinizi Büyüleyin Krem Karamel Tarifi: İpeksi Dokusu ve Nefis Lezzetiyle Misafirlerinizi Büyüleyin

Böreklerin Saklanması

Buzluğa Koyma: Soslu börek tarifimizi buzluğa da yapıp atabilirsiniz. Yufkalarınızı sardıktan sonra buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyabilirsiniz.
Hızlı Hazırlık: Çat kapı gelen misafirlerinize ya da çocuklarınızın beslenmesine gönül rahatlığı ile çıkarıp pişirebilirsiniz. Buzluğa atılan börekler her zaman kurtarıcı oluyor. Vaktiniz olduğunda böreklerinizi sarıp buzluğa atabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Muhabir: Burhan Arar