Tokat’ta yaptığı yemeklerle sosyal medya platformlarında dikkatleri üzerine çeken  Müfide Ersoy’dan enfes bir irmik helvası tarifi geldi. Muhteşem bir irmik helvası yağmanın püf noktalarını da anlatan Müfide Teyzenin bu enfes tarifini bugün Regaip Kandilinde deneyebilirsiniz.   

İşte Müfide Teyzenin İrmik Helvası için Malzemeler:  

Malzemeler; -1,5 su bardağı irmik -1 çay bardağı un -1 su bardağı toz şeker -1 çay bardağı sıvı yağ -100 gr tereyağı -İstediğiniz kadar ceviz -3 su bardağı süt  

'3 Şef Yarışması'nda başvurular uzatıldı '3 Şef Yarışması'nda başvurular uzatıldı

Yapılışı; Öncelikle tereyağını ve sıvı yağı bir tencereye koyup güzelce eritiyoruz. Aynı anda başka bir tencereye sütü ve 1,5 su bardağı suyu koyup ısıtıyoruz. Yağımız kızınca irmiği tencereye ekliyoruz. Ardından unu da ilave edip ağır ateşte sabırla karıştırarak kavuruyoruz. Un pembeleşip mis gibi kokular yükseldiğinde, şekeri ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Şimdi sıra ısıttığımız sütü eklemeye geldi! Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak sütü tencereye boşaltıyoruz. Kıvam alana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Son olarak üzerine cevizleri serpiyoruz, birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. İşte bu kadar, afiyet olsun! 

Muhabir: Mihriban Koçaker