Detaylandırılmış Haber Metni: Gelinim Mutfakta'nın finaline damgasını vuran ve tüm dikkatleri üzerine çeken krepli pasta tarifi, şimdi mutfaklarınızda harikalar yaratmaya hazır. Şık sunumu ve damak çatlatan lezzetiyle krepli pasta, çay saatlerinizin ve özel davetlerinizin yıldızı olmaya aday. İşte, adım adım uygulayabileceğiniz ve herkesin tarifini isteyeceği o enfes krepli pasta tarifi detayları...
Malzemeler: Krep İçin:
- 2 su bardağı un
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çimdik tuz

Krema İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Meyve Sosu İçin:
- 1 su bardağı meyve suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Krepli Pasta Tarifi:
- Krep hamuru için gerekli olan un, yumurta, süt, eritilmiş tereyağı ve tuzu bir kapta çırpın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Az miktarda tereyağını bir teflon tavada eritin ve krep hamurunu kepçeyle dökün. Her iki yüzeyini de altın rengi alana kadar pişirin ve aynı işlemi tüm hamur bitene dek tekrarlayın.
- Krema malzemelerini bir tencereye alın, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam aldığında vanilin ve tereyağını ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Meyve sosu için tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kıvam alıncaya kadar pişirin, ardından soğumaya alın.
- Her bir krepin arasına eşit miktarda soğumuş krema sürün ve üst üste yerleştirerek pastanızı oluşturun.
- En üst kata krema ve meyve sosunu dökün, ardından pastayı 2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Pastayı buzdolabından çıkardıktan sonra dilimleyin ve isteğe bağlı süslemelerle servis edin.
Editör: Haber Merkezi