Değerli okurlar bu ekonomik koşullar içerisinde geçirilen bugün dönemin hasır elbette ki bazı sıkıntılar yaşıyoruz unutulmamalıdır ki dünya geçirmiş olduğu pandemi gibi bir illetten yeni kurtulmuş ve daha sonra da dünyada meydana gelen Ukrayna Rusya savaşı gibi özellikle gıda sektörünü etkileyen olumsuzluklar yaşanmıştı.

İşte bu olumsuzluklar neticesinde tedarik zincirinde oluşan zorluklar nedeniyle birçok mal ve gıdaya ulaşımda da sıkıntılar meydana gelmiş bunu da neticesinde de az ve talep dengesindeki bozulma sonucu arz lehine artışlar ve mukabilinde de fiyat farklılıkları,ı fiyat artışları olmuş ve bu da acı bir şekilde dar gelirli vatandaşları derinde etkilemiştir

Bu olumsuzluklar inşallah geçici olacak ve yine dünyadaki tedarik zincirindeki aksaklıklar, noksanlıklar giderilerek mamül, yarı mümül, mal ve gıdalara ulaşım kolaylaşacak neticesinde de arz ve talep dengesindeki bozulma düzelerek ekonomi ve iktisat kendi rayında devam etmeye gelişmeye devam edeceğine inancımız tamdır.

Elbette ki hep birlikte sıkıntılar yaşıyoruz elbette ki pahalılık ve zamla furyasında nasibimizi de hep birlikte alıyoruz almaya da devam ediyoruz. Lakin bunları bahane ederek ekonomiyi daha da çıkmaza sokacak ekonomik gelişme üzerinde art niyet taşıyarak bu noktada daha fazla kazanç elde etme ve bu olumsuzlukları şahsi olarak lehimize çevirip karşımızdakilerin zor durumda bırakacak eylem ve işler içerisinde de asla olmamız gerekmektedir.

Her üretici her vatandaş kendi çapında bu olumsuzluğun giderilmesini için gayret sarf etmeli ve bu gayret içerisinde olmalıdır. Benimle ne olacak benimle bu iş mi düzelecek gibi sakat bir düşünceyi asla tevessül etmemelidir. Bu yangını başka bir ifadeyle ateş taşıyıp körüleyeceğine söndürme gayreti içerisinde olmalıyız.

Bir de sevgili okurlar deprem nedeniyle oluşan koşullardan dolayı kira artışları inanın kabul edilebilir gibi değil. Özellikle deprem mahallenin dışındaki bu noktadaki talep fazlasının lehine çeviren ve bunu da çıkar umman ev sahipleri böyle davranmayanları tenzil ederim bu koşullar değiştiğinde nasıl bir tavır alacaklar. Ve yeni kiracı bulmada zorlukları da bilmelerini belirtmek isterim.

Unutulmamalıdır ki ülkemizin yaşadığı bu ekonomik sıkıntılar ve fiyat artışları karşısında hepimiz hep birlikte elimizden gelen gayreti göstererek aşmanın yolunu aramalı ve bulmak zorundayız.

Zira bu yangın hepimizi yakıp tüketeceğini de unutmamalıyız. Sonuç olarak başka bir gidecek yerimiz ve ülkemiz olmadığına göre, yeni imkanlar yaratarak yaşanabilir bir cennet vatanımızın içinde mutlu ve mesut yaşamanın da yolunu hep beraber bulmak zorundayız.