Ramazan’ın 21. günü için hazırladığımız iftar menüsü, hem pratik hem de doyurucu tariflerle sofralarınızı renklendiriyor. Hafif, lezzetli ve besleyici seçeneklerle iftar keyfini en üst seviyeye çıkarabilirsiniz. İşte, bu özel gün için önerdiğimiz iftar menüsü:
Pratik Mercimek Çorbası
İftara, klasik bir başlangıç olan Pratik Mercimek Çorbası ile başlıyoruz. Bu tarif, hafif ve besleyici özelliğiyle hem mideyi rahatlatıyor hem de iftarın sıcak başlangıcını yapmanızı sağlıyor.
Pratik Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet küçük boy soğan
1 küçük boy havuç (isteğe göre)
1 küçük patates
İsteğe göre 1-2 diş sarımsak
tuz
karabiber
5 su bardağı su
3- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
kuru nane
Yapılışı:
1. Kırmızı mercimeği 1-2 su yıkayın ve süzülmeye bırakın.
2. Soğanı soyup 4 parçaya bölün, havucu ve patatesi (sarımsağı da) soyup iri iri doğrayın.
3. Soğanı, sarımsağı, patatesi, havucu, mercimeği birlikte düdüklüye alın.
4. Tuzunu, karabiberini ilave edip düdüklüyü kapatın ve orta ateşte düdük ötünceye kadar pişirin.
5. Düdük öttükten sonra altını kısın, buhar kademesini 2 ye alın (kendi düdüklünüzde nasılsa öyle ayarlayın) 20 dakika pişirin.
6. Pişen mercimekleri blenderdan geçirin.
7. Yağ ve naneyi kızdırın, çorbaya ilave ederek karıştırın ve servis yapın.
Şişte Tavuk Köftesi
Ana yemek olarak ızgarada pişen enfes Şişte Tavuk Köftesi öneriyoruz. Baharatlı ve yumuşacık tavuk köfteleri, hem hafif hem de lezzetli bir alternatif sunuyor.
Şişte Tavuk Köftesi Tarifi Tarifi İçin Malzemeler
400 gr tavuk göğsü
1 küçük boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 adet sivri biber
3 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yapılışı:
1. Tavuk göğsü, soğan, sarımsak, kapya biber, sivri biber, baharatlar ve zeytinyağını blender haznesine alın.
2. İyice parçaladığınız karışıma galeta ununu ekleyin ve hamur gibi oluncaya kadar doğramaya devam edin.
3. Hazırladığınız köfte harcını buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. (kıymanın kendini çekmesi için önemli dinlendirmemiz)
4. Ellerinizi yağlayın ve soğuyup dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle mini şişler yapın.
5. Tüm şişleri hazırlayınca, çok az yağ eklediğiniz tavada çevirerek kızartın.
6. İsteğe göre lavaş ve farklı garnitürlerle servis yapın.
Salatalıklı Patates Mezesi
Yanında ferahlatıcı ve doyurucu bir seçenek olan Salatalıklı Patates Mezesi, yoğurt ve baharatlar ile mükemmel bir uyum yakalıyor.
Salatalıklı Patates Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy salatalık
2 sap taze soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
1. Haşladığınız patatesleri soyun ve rendeleyin. Salatalığı da rendeleyin.
2. Ezilmiş sarımsak ve ince kıyılmış taze soğanı ekleyin.
3. Süzme yoğurt ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.
4. Servis tabağına aldığınız patates mezesinin üstüne nane ekleyerek kızdırdığını zeytinyağını dökerek servis yapın.
Ev Yapımı Kakaolu Puding
Tatlı olarak, hafif ve tatlı ihtiyacınızı dengeleyecek Kakaolu Puding, iftarın tatlı kapanışı için harika bir seçim.
Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı buğday nişastası
4 yemek kaşığı kakao
1 adet vanillin
1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe göre)
Yapılışı:
1. Şeker, kakao ve nişastayı tencereye alın. Azar azar sütü ekleyin ve çırpın. Kalan sütü de ekleyerek karıştırın.
2. Puding kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
3. Kıvama gelen muhallebiye vanillin ve tereyağını ekleyerek çırpın.
4. Kuplara ya da bardaklara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelip üstü kabuk bağlayıncaya dinlendirin.
5. Üstünü hindistan cevizi, toz fıstık ve rende çikolata ile süsleyin ve buzdolabına alın. 1-2 saat soğuttuktan sonra servis yapın.
Bu iftar menüsüyle Ramazan’ın 21. gününü hem lezzetli hem de pratik bir şekilde geçirebilirsiniz. Sofranızı bu tariflerle şenlendirerek, sevdiklerinizle keyifli bir iftar deneyimi yaşayabilirsiniz.