Gastronomi şehri Tokat’ın yöresel lezzetleri saymakla bitmez. Taşı Toprağı Altın misali tarım kenti Tokat’ın bereketli toprakları sofralara damak çatlatan lezzetler sunuyor. Tokat’ın yemekleri iftar sofralarının da vazgeçilmezi.  

Bu yemekler arasında enfes Kabak Kızartması tarifi de yer alıyor. Evde kabak varsa bu akşam iftara hemen bu yemeği yapın. Hem pratik hem lezzetli. İşte Tokat usulü Kabak Kızartmasının malzemeleri ve tarifi.. 

Kabak Kızartması 

Kabak Kızartması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? 

1 kilo kabak 

6-7 dal maydanoz 

Tokat’ta İftar Ziyafeti: Pehlili Pilav! Tokat’ta İftar Ziyafeti: Pehlili Pilav!

3-4 dal yeşil soğan 

Kızartmak için tereyağı 

Tuz 

Kabak Kızartması Nasıl Hazırlanır? 

Kabakların kabuğu soyulur. Kızdırılmış yağda kabaklar kızartılır. İnce ince doğranmış soğan ve maydanoz kızartılmış kabağa ilave edilerek 1-2 dk yağda çevrilir ve sıcak olarak servis edilir. 

Muhabir: Mihriban Koçaker