Koronavirüs tüm dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Anlaşılan o ki , yıllarca bu virüs ile yaşamaya devam edilecek.
Türkiye bu süreci en güzel şekilde yönetti. Siyasal iktidar bu anlamda tabiri yerinde ise "tam puanı" tüm dünyadan aldı. Tokat'a baktığımızda ; gerek Valimiz Dr. Ozan Balcı, gerek Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu ve diğer tüm paydaşlar ;bu krizin doğru ve etkin yönetiminde büyük bir başarı elde ettiler.
Sağlık çalışanlarımız, temizlik görevlileri,polisimiz, askerimiz, vefa ekipleri ...
Kendilerine ne kadar minnet duysak az kalır.
Başkan Eyüp Eroğlu'nun bu zor süreçte, yaşlılarımızın gönlünü ve duasını almak için ortaya koyduğu yoğun çabası ve ziyaretleri gözlerden kaçmadı. Devlet adamlığı bu durumlarda daha net ortaya çıkıyor.Hepsi sağolsun,varolsun.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu millete olan hizmet aşkını , Tokat'ta Valimizden ve Belediye Başkanımızdan net biçimde yansımalarını görmenin mutluluğu içindeyiz. Millet ile hemdert olanlara ne mutlu ..
Tokat siyasetinde özellikle Tokat'ta ikamet eden,Tokat'ı tanıyan,insanlarını bilen,gören ve ulaşılabilen insanların olmasını isteyenlerden biriyim. Diğer türlü hakikaten zor. Kimseyi bu anlamda suçlamakta değil bu. Herkesin kurulu bir düzeni olunca , Tokat'a ve Tokatlıya hizmet noktasında çok fazla bir dokunuş olmuyor/olamıyor. Gençlerimiz iş bekliyor,aş bekliyor.
Bu anlamda gecmişte de bunu çok yaşadık.Kulaklar ya tıkalı ya da herkes başka bir boyutta oldu.
Virüs özellikle evde yasaklı olan yaşlıları hareketsizlik noktasında zora sokarken; gençlerimizi haliyle bunalttı. Tabiki alınan önlemler en çok onları korumak için. Normalleşme adımlarının atılması bu anlamda doğru bir zamanda alındı.
1 Haziran’da kalkacak olan kısıtlamaları ve başlayacak olan normalleşme süreci için vatandaşları uyaran Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, şunları söyledi;

*Bu bize şunu gösteriyor. Virüs duruyor. Bir yere gitmiş değil. Ortalık süt liman değil. Tehlike geçmiş değil. Virüs bekliyor. Virüs fırsat kolluyor.

*Bizi hastalandırmak için, öldürmek için fırsat kolluyor. Yokmuş gibi farz edemeyiz. ‘Tehlike bitti, her şey normale döndü’ diyemeyiz.

*Elbette sosyal hayat tekrar başladı. Ama bunu yaparken virüse fırsat vermeyecek bir şekilde, kontrollü bir şekilde bunu yapmak zorundayız.

“VİRÜSÜN VARLIĞINI UNUTMAMALIYIZ”

1 Haziran’dan itibaren insanların büyük ölçüde normal hayatlarına başlayacaklarını dile getiren Özlü, “Ne olur bunu yaparken virüsün var olduğunu unutmayalım. Tedbirlerimizi almalıyız. Maske, sosyal mesafe ve temizlik. Mümkün olduğu kadar kapalı ve kalabalık alanlara girmeyeceğiz” diye konuştu.