İnsanların arasında olmakta mucizevi bir iyilik var.

Birlik var, beraberlik var ve bereket var.

En önemlisi birbirinin yüküne el atma var.

Milletvekili Yusuf Beyazıtı vatandaş ziyaretlerinde bizede gel diyerek tebessüm ettim.

Milletimiz istişare edilmeyi seviyor. Bazen hal hatır sorulmaktadır yetiyor gönül almak için.


Ak Parti tarafından organize edilen “Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları”nın Tokat kısmında kim ne mesaj verdi dün yazmıştım.


Ama bizim anladığımız mesaj ne önemli olan o.


Anlattığın karşısındakinin anladığı kadar değil mi sonuçta.


Vatandaşımızın ziyaret edilmesi çok olumlu oldu, hem ziyaretçiler için hem de Tokatlılar için.


Programda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Tokat Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt konuştular.


Tokat’ta seçim haricinde belki de ilk defa Çarşamba pazarı, kurumlar ve teşkilatlarla birlikte Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir haricinde  Kars Milletvekili Adem Çalkın, Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, Sivas Milletvekili Rukiye Toy, İstanbul Milletvekili Nurettin Alan, Ak Parti MKYK Üyeleri  Harun Çelik, Mehmet Ali Okur, Hülya Terzioğlu, Ekrem Görçeker gönül almak için vatandaş ziyareti yaptılar.


Peki bu ziyaret niye.

Buna ziyaret değil adeta Tokat çıkartması diyebiliriz.

Ak Parti geç mi kaldı bu çıkartmalara.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, vatandaşların AK Parti’ye mesaj verdiğini ve bu mesajın doğru okunması gerektiğini belirtti.

Vatandaşa, neden 22 yıllık destek verdiği Ak Partiye mesaj vermek zorunda bıraktınız sorusunu sorayım.

Bu nedenin cevabını buldunuz mu, bulmak için mi çalışıyorsunuz, yada ne mesaj verirseniz verin biz bildiğimizi okuruz mu diyorsunuz?


Vatandaşın verdiği en önemli mesaj neydi peki?

Verdiği en önemli mesaj, Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları kapsamında yapılan buluşmaların yapılmamasıydı.

Vatandaşın halini hatırını yerinde sorulmamasıydı.


Ak Partinin oylarının genelde düşmesinin nedenini, seçim zamanı oy verdiklerinin seçildikten sonra kibir abidesi olması, ekonomik sebepler, Ak Parti teşkilatlarında ki uyumsuzluk, parti yöneticilerinin vatandaştan kopması, yerel yöneticilerin aşırı zenginleşmesi, atanan bürokratların burnundan kıl aldırtmaması ve 22 yıldır ön planda aynı kişilerin olmasını sıralayabiliriz.


Bu toplantı yapıldığına göre mesaj doğru alınmış.


Vatandaşımızın yanında olan bir teşkilat mesajı doğru verildi.


Peki atanan bürokrasi, teşkilatlarda ki sorunlar, partinin zenginler partisi oldu imajı gibi vatandaşta ki algılar giderilebilecek mi?


Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, yerelde devam eden yatırımlardan ve devam eden projelerden bahsetti. Hızlı tren, Çamlıbel tüneli, Erbaa’da ki çiçekçilik, Niksar Yolu, Havalimanından Yurt dışı uçuşlarının açılacağı müjdesini verdi.  Türkiye'nin her alanda başarıya ulaşan ve dünya sahnesinde söz sahibi bir ülke haline geldiğini belirtti. “Biz, her alanda alnımız açık, yüzümüz ak bir milletiz. Bugün dünyada sözü geçen bir millet ve devletiz” dedi.


Milletimiz ilk önce acil olarak ekonomik düzelme, faizin ve enflasyonun aşağı inmesini bekliyor.


Ak Partiye gönül verenler ise teşkilatların yenilenmesini, 1994 kodlarına dönülmesini istiyor. Teşkilatlarda ciddi bir temizlik yapılmasını ve yenilenen bir Ak Parti beklentisi yüksek.


Ak Partide yanlış yapanlar için bedel ödeyen yok deniliyor. Partiye kaybettirenler sürekli ödüllendiriliyor algısı partililerde yüksek.


Sonuç olarak; Ak Partiye mesaj veren seçmen doğru mesajları verdi. Ama partiye sırtını dönmedi.


Düzeltirseniz senle devam ederim dedi. Ama bildiğinizi okursanız bende bildiğim şeyler var. Alternatifsiz değilsiniz dedi.

Milletin son sözü söylediği demokrasilerde milletin gönlünü alan iktidar olur.

Milletin gönlünden inen iktidardan da iner.

Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmalarından anlaşıldı ki Ak Parti kendini düzeltme, yenileme çalışmalarını başlatmış.


Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Mustafa Arslan'a da bu yenilenmenin sorumluluğu düşüyor.

Yeni atamalar dan da bir yenilenme çalışmalarını gösteriyor.

Vesselam