Tokat’ta kadınlar, kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan erişteyi hazırlamak için kolları sıvadı. Yaklaşık bir hafta süren titiz bir çalışmanın ardından kışlık erişteler, soğuk günlerde tüketilmek üzere hazır hale getiriliyor. Erişte yapımı için özenle yoğrulan hamur, şeritler halinde kesilip ardından kibrit çöpü formuna getiriliyor. Ortalama 20 kilogram ağırlığında ve dört kişilik bir aileyi kış boyunca rahatça doyurabilecek miktarlarda hazırlanan erişteler, özenle kesildikten sonra nemden uzak bir ortamda kurumaya bırakılıyor. Bu sürecin tamamı yaklaşık bir hafta sürüyor ve erişteler, kuruduktan sonra makarna ya da çeşitli yemeklerde kullanılmak üzere sofralara konuk oluyor.
Tokat’ta Kadınların Usta Ellerinden Kış Hazırlığı: Damak Çatlatan Erişteler
Tokat’ta kadınlar, kış aylarının vazgeçilmezi olan ev yapımı erişteleri hazırlıyor. Eşsiz lezzeti ve geleneksel yapımı ile dikkat çeken bu erişteler, soğuk kış günlerinde damak çatlatmaya hazır.
Editör: Haber Merkezi
Yorumlar
Yerel Haberler
Trend Haberler

Tokat'ın Bu Kasabasına Millet Bahçesi Geliyor Tünel ve Hastane 'de Yapılacak Tokat'tan Yeni Bir İlçe Doğacak

Tokat'ta 5 Katlı Bina Boşaltıldı, Yıkım Hazırlığı Başladı!

Tokat'ın En Tarihi Köyü Ovaya Sıfır Yer Alıyor Önünden Irmak Geçiyor Yeni Bir Yolda Yapılıyor Burası Çok Değerlenecek

Tokat'ın Bu Köyü Karadeniz'in Yeşil Dokusuyla Çevrili Hollanda Bahçeleri Gibi Yaşamı İle Kendine Çekiyor

Tokat'ın Komşusuydu İl Olarak Birçok İlçesi Vardı Tarih ve Kültürle Keşfedilmeyi Bekliyor

Emekli Biletini Alan Geliyor Tokat'ın Bu köyünde Karargah Kuruyor Masal Gibi Büyülüyor Tokat'ta Keşfedilmesi An Meselesi